fredag 15 juli 2011

Att göra det omöjliga möjligt.

Vi fortsätter vår Stockholmssemester sonen den yngre och jag. Den trasiga armen ställer inte till det så värst. Inga bad förvisso, men i övrigt okej om han får smärtlindring regelbundet. Sannerligen ser vi så mycket vi bara hinner och orkar. Jag är också lite modigare, tar buss ibland för att få se delar över jord som vi annars missar.

Skärholmen och deras Myrorna har fått besök av oss. Vi köpte inget, tack och lov. Har fortfarande inte förstått hur vi ska få hem packningen....Det blir nödvändigt att göra det omöjliga möjligt.

Fjärilshuset var som senast litet och fort gjort, men det är ett kärt besök. Sonen blev lycklig av bara synen av Mikael Odell som satt utanför. Tydligen VD där, men för oss är han storfiskare i TV4´s Fiskedrag. Jag lovar det finns inget program som mina grabbar följer så.
Kanske det är förklaringen till att en del fjärilar är så märkliga där:-)
När vi var klara i huset tog vi en rejäl promenad i parken. Runt hela slottet visade det sig att det blev. Som en hyllning till födelsedagsbarnet, maken alltså:-)

Efter Haga har vi hunnit med Gröna lund. 4 kilo Basset Wienergum, hur f.n får man hem det på tåget?!
Trodde nog igår att jag inte kunde bli tröttare. Tröttare är jag idag. Naturhistoriska museet med Cosmonova. Ett hemskt besök som gjorde mig arg och sonen besviken. Men men som vi sa, han är rätt bortskämd med att ha varit på alla Naturhistoriska sedan tidig ålder och har att jämföra med. Han var kritisk till att de använde gamla artnamn på en del uppstoppade djur, samt att ljudnivån i entréhallen var skyhög. Cosmnova var bra men vi fick, trots biljetter köa i 30 minuter. Då är det väl vettigare med numrerade platser i allsin dar!

Tog buss, tunnelbana och spårvagn till Djurgården och var hela eftermiddagen på Skansen. Härliga promenader. Mördande promenader. Även här blir sonen kritisk, med all rätt. Vid björnarna står det skyltar. "BJÖRN" & "BROWN BEAR". Vilket ju på svenska innebär att det är vilken jäkla björn som helst medan det på engelska är korrekt sort, sa sonen och räknade upp minst 6 björnar. Han har en poäng där. Det brukar han ha.
Annars var Skansen en höjdare. Vi lade mer tid på det lilla akvariet än på Naturhistoriska.
Vår fågelskådar heder sattes också på prov tills vi kom på att det var påfågeln som skrek sådant...
Tog färjan tillbaks, nu har vi väl åkt allt.. tog oss till Folkungagatan och käkade på Folkets kebab, absolut bästa kebaben jag någonsin ätit och sonen håller med.
Nu får vi väl ändå åka hem och bara lägga oss stönade sonen, och visst fick vi. Nu ligger vi som utslagna hjältar, så trötta. Nedräkningen har räknat, lite saker har vi kvar att göra men vi måste vila lite också. Hemlängtan har slagit till och allergin gör sig nu mer och mer påmind Jag dammsuger 2 gånger om dagen och medicinerar. Jag visste ju detta, det handlar ju mer om att göra det omöjliga möjligt, och med mindre än 2 dygn kvar kan vi nog påstå att jag lyckats.

Inga kommentarer: