måndag 25 juli 2011

En strimma ljus tillsammans med SSU Bohuslän.

Snabba ryck blev det igår när SSU Bohuslän aviserade en ljusmanifestation vid Folkets Hus. Plötsligt var jag tacksam för min oplanerade dag och kunde åka till jobbet och förbereda. Redan klockan 08.00 var jag på plats för att hissa flaggorna, den norska och svenska först helt i topp och sedan till halv stång. Där hängde de så hela dagen. Under dagen stod jag sedan i ständig kontakt med Ssuarna, vi fick allt efter som fason på planerna. Blommor, ljus, marschaller, att ha ute. Ett kondoleansbord med vit linneduk, ljus, blommor och en bok att skriva i, att ha inne. Teknik för tal o s v. Klockan sju var allt på plats. Jag blev förundrad över den mängd deltagande som strömmade till. Bohusläningen skriver 150 besökande i sin artikel. Det var det säkert, om inte fler. Man måste säga att sociala medier har viss betydelse, för det var så till största delen som detta spridits. Shaniaz Hama Ali ordförande för SSU Bohuslän och Kenneth G Forslund riksdagsledamot från Kungälv på trappan till Folkets Hus.Kenneth började med ett kortare tal därefter tog Shaniaz vid.Ett gripande tal. Det vara bara att låta tårarna komma än en gång. Men det var också ett tal om att aldrig ge upp. Våldet får inte segra, det ska inte skrämma oss till tystnad. Hon bad oss alla ta ansvar och stå upp mot det hårdare samhället som växer fram. Vi är många som kan visa att det inte är okej. Detta får aldrig, aldrig hända igen.
Kön ringlade lång och det tog lång tid, något de flesta tyckte var bra. Det blir en stund till eftertanke och samtal medan man väntar. När jag så småningom skrivit i boken. Halat flaggorna och plockat undan allt slår det mig att detta nog ändå var en strimma framtidshopp. Det var en ljus och fin ceremoni, men den var också fylld av längtan efter framtid. Jag känner mig tillräckligt gammal för att uppskatta ungdom på G. Shaniaz tal var sorgligt men också inspirerande och uppfordrande, det finns en väg framåt och den ska vi ta, tillsammans. Jag åkte hem en smula varmare inombords och tänkte att tack vare SSU Bohuslän har jag ikväll sett en strimma ljus mitt i allt mörker.

3 kommentarer:

Solnasnackar´n sa...

Underbart.

olgakatt sa...

Hoppas och tror att det avskyvärda dådet får motsatt effekt mot vad gärningsmannen avser och att FLER blir medlemmar i socialdemokratin!

Fritt ur hjärtat sa...

Loa, jag är tacksam och stolt att jag fick vara delaktig.

Olgakatt, ja det hoppas jag med. Att fler går med i partiet.