söndag 24 juli 2011

Härligt oplanerad eller, får ingenting gjort.

I sommartider vill det till att veta vad man ska göra. Har haft en vecka hemma utan speciella göromål och det känns nästan värdelöst...... Vad är det som ger sådan "att göra" ångest lediga veckor på sommaren? Idag måste vi hitta på något säger vi till varandra, maken och jag. När vi sedan pratat en stund slår vi fast att turista på hemmaplan, det har vi gjort så rejält att vi inte kan komma på en enda sak vi vill se eller göra igen. När vi kommer på något tänker vi på alla andra turister, på bilköer, olyckor och trängsel, så blir vi hemma. Har fått gjort en hel del. Viktiga saker för jobbet. Bakat massor av bullar. Fixat i trädgården och städat ordentligt inne. Om en vecka börjar jag arbetsträna igen. Ska gå upp i tid då successivt under hösten för att så småningom landa på 100 %. Tänk om jag skulle försöka vila lite denna sista vecka. Önskar jag kunde byta ut mina känslor och njuta av att vara härligt oplanerad istället för att få ångest över att inte få något gjort.

3 kommentarer:

Blomkärringen sa...

Ibland kan det vara svårt att unna sig att njuta, att bara stoppa upp fingret i vädret och se varåt det blåser och göra eller inte göra därefter. För mej är det just semester. I år har det varit just så, inga krav (och konstigt nog har jag fått mer gjort på hemmaplan än vanligt.. fast bara sånt som är kul...) Jag är en oförskämt lat och egensinnig kärring ibland (:D
Ha det gott och unna dej att bara vara!
Ha en härlig söndag!

Fairytale sa...

Hej,
hittade hit från en annan blogg. Ja, det är inte lätt alla gånger att bara vara och njuta av dagen utan att få ångest av att man inte har gjort något.
Men jag hoppas att du får en riktigt härlig söndag och kan njuta av dagen!
MVH Tina

Fritt ur hjärtat sa...

Blomkärringen, jag ska öva på att bli egnsinnig och lat. Låter som fantastiska egenskaper tycker jag!

Fairytale, välkommen hit! Roligt med trädgårdsintresserade påhemmaplan.