torsdag 13 oktober 2011

Det kommer bli ett fantastiskt år!

Hemma för att förvalta inspirationen från uppstarten på kursen. Svårt är det. Jag drunknar i vardag. Vill mycket och mer därtill, ligger konstant efter och hinner inte med att tänka eller jobba med projektet. Verkligheten är inte alltid snäll mot inspirationen. För att pigga upp mig gick jag igenom mina bilder från veckan. Det får bli en liten historia.
Långa dagar med föreläsningar. Inte alls så trist som det låter. Tänk bara att få lära sig hur man mår bra när man lyckas:-)
Efter 2 dagars föresläsningar blev det STUDIEBESÖK. Oj så slitsamt från 8-20 i en buss och in och ut på olika platser.Första stoppet var det helt nya PALATSET, oj så häftigt! Palatset är ett hus sprängfyllt med spännande upplevelser för barn och unga. Finns i det Gamla riksarkivet på Riddarholmen i Stockholm. Många våningar och verkligen en miljard detaljer att häpna över. Jag kommer försöka ta en del tänk med mig när jag ska förvalta Folkets Hus. Röda rummet på bild, vad annars.En skitful "bokstörtare" blev läcker med åkar i. Undra hur många fula detaljer man kan göra roligare, om man orkar och vill.Såg många sätt att få korridoren att kännas inte tråkig.Efter Palatset var det besök på FHP-kansli, konstpass, hur arrangerar man en utställning. Lunch och så vidare. Till favorittillhåll FOTOGRAFISKA, häpnade över närheten i Nick Brandts bilder, älskade moderniteten hos Helen Levitt och Martin Bogrens melankoni.
Funderar på hur man skapar rum i rummet...... När bussen åter nådde Väddö var det ett klent gäng som lämnade bussen. Så mycket intryck på en dag, helt otroligt.
Lördagen var det föreläsning igen men man hade klämt in en promenad. SKÖNT vi gick nån kilometer fram och tillbaks till Väddö- mejeri och där väntade fika. Min enda fika på hela veckan för övrigt. Bantningen har fungerat bra, men den här valde jag att delta.....Riktigt god morotskaka och kaffe i vackra olika koppar. Café på riktigt på något vis.

Söndagsmorgonen var frostnupen och jag tyckte det räckte med att vara borta. Hemlängtan hade gripit tag redan på fredagen. Söndag ganska sent var jag hemma igen och jag längtar redan efter gruppen igen. Vilka människor att få inspiration av. Jag förstår att det kommer bli ett fantastiskt år!! Nästa gång är det Umeå, så nu måste jag flyga:-( Men allt för att vara med.

2 kommentarer:

Katrin Friberg sa...

Vilka fina bilder du tagit. Vi hjälps åt alla vi som var på Väddö att peppa varandra så att vi inte tappar all inspiration i havet av annat jobb.

Fritt ur hjärtat sa...

Katrin, jo det är nödvändigt att vi hjälps åt mellan gångerna vi ses. Man har sannerligen att brottas med.