söndag 2 oktober 2011

Vårkänslor?

Inte vet jag varför energin fullkomligt sprudlat om mig idag. Ljuset, värmen, eller kanske det faktum att jag är frisk igen. Började dagen med en 2 timmar lång cykeltur. På den turen lyckades jag tappa min mobiltelefon. Den ramlade ur fickan helt enkelt. Trött kom jag hem med detta bekymmer när maken direkt föreslog att vi tar samma runda tillsammans, ivrigt ringande till min mobil...... Inte för att mobilen är något värd men alla kontakter. Vi gjorde så och dra på trissor, fann den. Vilken tur han var så entusiastisk Borde köpt en terrängcykel! Hade en strand att hitta....
Inser att ja valde helt fel väg. Men jag hittade den i alla fall. Väljer en lättare tur nästa gång jag ska hit.

Tillbaks hemma och med lite frukost i magen fick jag mer energi. Det blev matsäck och familjen stuvades in i blien. Valö, mitt paradis på jorden var målet.

Där gick vi den "svårare" vägen idag. klipporna och rätt ut. Sedan höll vi vänstervarv längs klipphällar och rullstensåsar för att till slut komma fram till saltängarna. Dryga 2 timmar klättrade vi omkring. Disigt, lite blåsigt men varmt. Kameran gick varm. På Valö ser jag att sonen gillar exakt det jag uppskattar. Att sitta stilla, lyssna och titta. Underbara unge!2:ndra oktober men lite sommarkänsla. Vresrosen blommar och segelbåten seglar. Rullstensåsar, massor av vrakgods och tyvärr också massor av tjära. (tjockolja)Tack vare lågvatten kunde vi gå på ganska oväntade stigar:-)
Bergväggar lockar fler än mig, sonen nere till vänster skulle bara klättra lite. Oj vad jag känner igen mig i den ungen:-) Vi hade alla energi efter promenaden och for till KKV för en extremt välförtjänt fika. Därefter körde maken vägar vi aldrig provat för att ta oss tillbaks till Uddevalla. Var all energi kom ifrån har jag ingen aning om, men jag läser löpsedlar att det är vår i luften, så jag gissar på vårkänslor?

2 kommentarer:

Solnasnackar´n sa...

Oj vad Bohuslän kan vara vackert!

Anonym sa...

Vägar ni aldrig provat?
Har ni köpt "ny" bil?
(Läs Landrover) :-)))))))
Persson i Saxtorp