lördag 7 januari 2012

Lägger blad till blad i de nya kapitlen.

Om man som jag gillar att allt är som vanligt, ja då har det blivit en bra start på nya året.
Som dagens promenad t.ex. vi skriver 7 januari och vädret i Uddevalla är ganska grått och blött. Vi chansade med lite vägledning av YR.NO, och åkte till ett av mina paradis, Valön. Väl där blev det en hal ganska slitsam promenad men det var det värt. Förutom de vidunderliga vyerna och massor av frisk luft fick vi se silltrut, säl och massor av sjöfågel.
Nästan en timmas promenad och det var dags för fikapaus. Utsikten gick inte att klaga på. Här var det sälen hälsade på.
Efter pausen vek vi in mot land och vandrade över sältorna. Jag ville se allt strandat vrakgods. Ingen rolig syn. Maken och jag diskuterade om det ändå är bättre att det ligger här på land än i havet, här kan kommunal och frivilliga städa, det är svårare i havet.

Linjen med skräp var hur lång som helt.
Blött och lite svårgått.
Ändå ständigt nära havet.Efter 2 timmar var vi tillbaks till bilen. DÅ har vi börjat smida planer om hur man kan engagera frivilliga till strandstädning, hemma på Mollön t.ex. En spännande idé att leka vidare med. Det är väl så det blir år 2012, vi gör som vanligt för att få fler blad att lägga i den bok som ska ge årets kapitel.

2 kommentarer:

Kungsfiskaren sa...

Hej!
Underbara bilder från en mycket vacker plats. Förstår verkligen att du kallar Valön för ett av dina paradis. Tur att det gick bra för er att traska runt där ute när det är både blött och halt. Är oturen framme så går det så fort...
Jag var ute vid Ramsvikslandet innan nyår och det såg lika dant ut där med skräp. Höga vågor och ett mycket högt vattenstånd har kastat upp skräpet långt, lång upp. Det kommer säkert att ligga där mycket länge tills någon kommer. Jag förstår och samtycker med dig när det gäller städningen. Som sagt ingen vacker syn om än lite spännande att titta i högarna vad som har drivit iland. Man kan fundera på hur mycket som bara driver runt med strömmarna "ute på".
Ha en fin vecka!
/Ingemar

Fritt ur hjärtat sa...

Ingemar, det var såphalt med jämna mellanrum och jag funderade allt på om vi var kloka...
Vi funderar också mycket på allt skräp, det måste nog till en massa statliga pengar men också frivilliga insatser för att få upp det som flyter omkring. Sedan skärpta regler kring material och annat man får ha, det är inte klokt att skräp förmultnar på 400 år, det måste gå betydligt snabbare...
Gjorde en tur till Mollön idag, där var nästan skräpfritt så där behövs ingen insats som vi trodde.