måndag 13 februari 2012

Äntligen ett riktigt drev.

All text och bild är från ETC som gör en följetång där de granskar Reinfeldt och Den Moderatstyrda regeringen. Jag har saxat ett litet axplock, gå till ECT och läs. Sprid sedan vidare för en sak ska vi veta, den borgerliga pressen kommer inte att göra det.
Slutsumman av Reinfeldts första sex skandalartade år är att Sverige blivit ett stagnerat land, ett skuldsatt land, ett arbetslöshetens land.


"Vi har två år i rad, 2010, 2011 varit ensamma i Europa om att ha en ekonomi i balans och överskott.”(SVT, 10 jan 2012)
Sanning: Sverige har inte haft överskott de åren. Det är också felaktigt att vi är ”ensamma i Europa” om överskottet. Schweiz hade överskott både 2010 och 2011, detsamma gäller för Norge, enligt en rapport från OECD.


”Vår ungdomsarbetslöshetssiffra är en skapad synvilla.”(Svenskt Näringslivs stämma, 28 maj 2010)
Sanning: Samma år hade Sverige högst ungdomsarbetslöshet i Norden, enligt Nordiska ministerrådet. Bland ungdomar under 25 år låg den på 29 procent. I Norge: 9 procent.

2 kommentarer:

olgakatt sa...

Bra, Simone!
Nej, den här genomgången kommer borgarpressen att tiga totalt om. Det ska bli intressant att höra Löfvén och Reinfeldt debattera, även om det tyvärr inte blir i riksdagen ännu på ett tag.
Hörde Löfvén i radion nyss; han skötte sig lysande.

Fritt ur hjärtat sa...

Olgakatt, Jag missade Löfve´n men tänker att det kommer bli bra. Han verkar sansad och det behöver S just nu.

Jag önskar att fler prenumererar på ETC och tar med till sina arbete lägger på fikaplatser o s v. En enda motpol till alla borgerlig press konstigt att inte suget är större....