söndag 3 juni 2012

Arbetshelg.


Har i åratal retat mig på Magnolian jag har på framsidan huset. Den är ett felköp och jag kan inte förlika mig med den. Äntligen blev den adopterad av svägerskan och maken och jag har arbetat hprt i trädgården hela dagen. Egentligen började det redan igår. Då var det träff för trädgårdsnördar i Botaniska och jag fick en Pimpernöt av en trädgårdsvän. Plötsligt föll allt på plats och även om Pimpernöten just nu är pytteliten är den ganska snabbväxande så inom några år har vi vårt insynsskydd igen.
Innan dagens arbete. Magnolian ger förvisso skydd mot insyn men det hjälper inte när jag inte gillar den..
Efter dagens arbete. Klart jag tycker Pimpernöten är liten men det kommer gå fort om den trivs och etablerar sig. Nu har vi dessutom satt hönsnät runt. Kvarteret har allt för många katter som saboterar min trädgård. Tänker inte riskera Pimpernöten. I tornet har vi idag också satt ett Blåregn. Det är en drömväxt. Jag är inte säker på att det går bra men känner att jag måste prova. Har gett den de bästa förutsättningar jag har så får vi se hur länge det räcker.... Blir skönt med två dagars studieresa nu så jag får vila efter en hård arbetshelg:-)


2 kommentarer:

olgakatt sa...

Kul att du också har en pimpernöt. Jag har ett rotskott från den från 1700-talet som finns på Hovdala Slott utanför Hässleholm och som Linné skrev om efter sin skånska resa.
Däremot tror jag inte den växer fort. Min är på tredje året och är knappt 50 cm hög. Jag har försökt få nötter att gro men ännu inte lyckats, men det lär vara svårt.

Fritt ur hjärtat sa...

Jag hoppas min är fortväxande:-) Min är en sådd planta, har fått den från en ciceron på Botaniska i Göteborg, han har dragit upp den. Det var först när jag fick den av honom som jag bestämde mig för att det var en Pimpernöt jag skulle ha, innan dess hade jag velat väldigt just för jag vill ha ett insynsskydd...