söndag 1 juli 2012

Nu e re sommar nu e re.....

Söndagen den 1 juli och fortfarande inte ett spår av sommaren. Det håller sig runt 15 grader, jag anpassar mig och är glad att slippa frysa. Helst hade jag haft väldigt varmt men är glad åt det illa.
Solen lyser, för det mesta med sin frånvaro. Ganska ofta mitt i regnskurar, tyvärr för det mesta inte alls.
Jag har börjat fundera på hur engelsmännen klarar sig. Hur står man ut när det alltid regnar?
Sniglarna och då menar jag de verkliga marodörerna, mördarsnigeln, tar över, de älskar vädret och jag har fler än jag haft på årtionde. INTE KUL!
Blommor, ja växter över huvud taget slås sönder av regn, möglar av fukt och inget blir riktigt bra.
De sommarlovslediga barnen börjar redan tycka sommarlovet är trist. Inga cykelturer, inget bad, inget fiske. Av någon underlig anledning är det också så att om det inte regnar så blåser det, då går åtminstone fiske bort i vilket fall. Ska jag glädjas åt något, och det ska jag ju så är det att jag slipper vattna:-))

2 kommentarer:

Mors Deka sa...

Jag är inte alls ledsen att det inte blir en het sommar, men jag lider med alla som vill och önskar sig sol på semestern. Jag får ingen semester. Det är den fattiges lott att vara tvungen att arbeta... Skämt åsido... Jag är fortfarande timanställd efter min långa sjukskrivning, så jag har inte råd att vara ledig.
Idag skulle det regna här på Listerlandet. Hela dagen. Oh, så fel det blev! Fram emot lunch hade solen knuffat bort alla regnmoln och det blev 25 grader i skuggan och klarblå himmel. Pust!
Kramen, Lena

Fritt ur hjärtat sa...

Lena, är du fortfarande på timmar...
Jag önskar en lagom sommar, vem gör inte det?! Men det är synd om barnen nu. Vi har haft ett par fina dagar men nu är det visst en veckas regn igen.

Ha det gott hur som.