fredag 20 juli 2012

Ta mig till havet.

Inser att jag som Uddevallabo är bortskämd med närhet till vatten. Efter att ha kuskat runt i Sound of musicland och suktat efter svalkande bad, påminns man om fördelar hemma. 5 minuter till Mollön och Kvällsdopp varje dag om vi vill. När vi besökte Hittlers örnnäste fanns en sjö i synfältet. Där och då bestämde vi oss för att åka dit. Det var en bit men vi hittade. På smala grusstigar runt sjön satt barnfamiljer och doppade fötterna...... Men vi hade ju bestämt oss så vi hoppade i. många var det som skrattade åt oss och vi håller med om att det var svalt.... Smältvatten från alperna blir sällan särskilt varmt. Vi gissade på 15 grader vid strandkanten och 12 när vi simmat ut lite. Dagen efter tog vi på nytt ett bad, då i Sell am see där vattnet var så grumsigt att vi fick tvätta både badkläder och oss själva efteråt. Nog är det underbart att åka bort och uppleva andra miljöer och kulturer, det är också en bra ögonöppnare för vad man uppskattar hemma. Bad t.ex, vad vore livet utan närhet till havet.

4 kommentarer:

Ewa & Göran sa...

Hej från motorvägen!
Göran är på båten och jag på jobb så tyvärr var det bara 2 stora doggar hemma och av allt jag lärt dem så är inte "svara i telefon" ett av dessa kommando! Tyvärr!

Vi har semester i nästa vecka och befinner oss du utanför Halmstad om ni är sugna på lite unikt campingliv!

Fritt ur hjärtat sa...

Halloj där, efter 14 dagar på luffen ville vi verkligen snabbt säga hej om någon var hemma. Vi får ta det en annan gång. Vinkade faktisk åt Dacke i Trelleborg på vår resa ner;-) Nästa vecka är rätt full, efter lång semester borta är det en del att fixa hemma. Men jag mejlar om vi får till det.

Solnasnackar´n sa...

Ta mig till havet - vår finaste sommarsång.

Fritt ur hjärtat sa...

Den är fin och jag kan spela den på gitarr:-))