onsdag 10 juli 2013

Ja ha och vad ska vi göra nu då.....

Jag är inget vidare bra på att vara overksam, semester är inte det samma som inte göra något för mig. Nu när jag äntligen kommit mig för att ta ledigt uppstår frågan direkt, vad ska jag GÖRA...
Första dagarna är aldrig något problem, städa på riktigt och inte med hartassen är en något jag faktiskt gillar. Men det dröjer inte många dagar innan rastlösheten infinner sig och den ständiga frågan varje morgon uppstår. Då är det skönt att vi bor där vi gör. Här är semestermålen på en kvarts avstånd åt alla håll. Det finns sol och bad, besöksmål och en massa sevärdheter. Varje dag kommer jag finna svar på frågan, Ja ha vad ska vi göra idag då.

3 kommentarer:

olgakatt sa...

Kom att tänka på din pimpernöt du planterade härom året. Jag har ju också en sån buske. Min fryser tillbaka varje vinter men kommer igen bra och är väldigt frodig i år. Hur har det gått med din?

Fritt ur hjärtat sa...

Min är ju en fröplanta framodlad i Göteborgstrakten, så den är i alla fall hyfsat härdig. Den var en tanig pinne när jag fick den, fortfarande är har den inte växt på höjden men den har buskat till sig. Denna vinter trodde jag nog den gett sig men den var kvar, fick klippa tillbaks lite men inte så mycket. SÅ man får nog säga att det går bra.

olgakatt sa...

Man kan tycka att min planta borde vara väldigt härdig eftersom den är ett rotskott från en jättestor buske som står ca 1 1/2 mil härifrån sedan minst 1700-talet när den beskrevs av Linné på hans Skånska resa. Gissar att den måste skaffa sig ett större rotsystem innan den orkar hålla liv i hela grenverket över vintern. Jag har försökt få nötter att gro flera gånger men aldrig lyckats.