söndag 15 december 2013

Formidabel succé!

Hade det inte varit för att nästan alla som passerade mig på väg ut från premiären så vore kanske rubriken annorlunda, men det var vad de flesta sa. 
 Marschaller och smyckad entré mötte publiken. 
Den röda mattan var utrullad, för första gången var garderoben bemannad, försäljning till de som ville ha något i paus och så bjöd vi på glögg och pepparkaka som ett premiärmingel. 
Det var vad som låg i vår makt. Resten vart teknik, satelliter, paraboler och atmosfäriska störningar. Störningarna uteblev, tack och lov! Beröm för ljud och bild. Många glada tillrop och löften att komma tillbaka nästa gång. Vi har fått lite att fundera på för att olja maskineriet, arbetslaget är nytt och så också situationen. Lite tidsnöd på slutet men inget värre än att idel leende klarade det. Operan så kan vi inte uttala oss om, vi jobbade i köket i första akt och diskade i andra. Men vi väljer att tro gästerna som var lyriska när de lämnade oss. Formidabel succé, det gällde nog både föreställningen  och att vi äntligen dragit igång i Uddevalla.

4 kommentarer:

-loa sa...

Så fantastiskt kul att allt gick så perfekt. Och att det kom folk.
Du är en doer, Simone!
(Jag var ju med på Folkets hus när du blev intervjuad av Uddevalla-Posten om dina operatankar för länge, länge sedan).

olgakatt sa...

Grattis till premiären och lycka till med fortsättningen!
Föreställningen var av toppklass! Jag uppskattar också allt man får se bakom scenen och intervjuerna med artister och scenarbetare.

Anonym sa...

Jag tycker också att det blev bra som helhet.
Det som var bra först:
Tekniken:Ljudet och bilden toppen.
Föreställningen:Parkscenen var magnifik med magisk koreografi och musik. (Som i "En midsommarnattsdröm".)
Sedan det som var dåligt:
Tekniska bitar: Usla stolar att sitta på i tre timmar!
Bilden kan riktas om och flyttas upp en bit på duken. (Det fanns plats på duken.) Nu var många platser dåliga (skymda av huvuden).
Minst två personer flyttade om efter pausen.
Föreställningen: Urusel buskisteater!! Men tack vare ovan nämnda magiska scen blev det ändå bra.
Tack. Jag återkommer till Rosalka om min rygg håller. /Hälsningar Jan Thulin.

Fritt ur hjärtat sa...

Perfekt gick det inte,lite tidsnöd när vi serverade i paus, men det var första gången vi har ingen rutin än, så det finns förbättringspotential.
Ja Loa, det har varit ett långt arbete att ro i hamn.

Tack olgakatt, såg ju inget men hörde en del, bland annat applåderna :)

Jan! Välkommen till min blogg. Som du säkert redan räknat ut så vet vi det mesta redan, alla var mycket nöjda och den kritik som framfördes var mycket konstruktiv.
Nästa gång kommer alla stolar längst bak sättas på våra gradänger så de som är kortast och nu inte tyckte de såg texten, förhoppningsvis gör det. Vi ska också sätta stolarna bredare isär, på så sätt har vi förhoppningsvis kommit åt det som uppfattade som problem med sikten.
Vad gäller stolarna är det självklart en förhoppning att byta men 6-700 kr per stol gånger 200 är inget en liten förening som vi bara hostar upp. Jag jämför med museets hörsalsmöblering och bion i Ljungskile, våra stolar håller absolut samma klass. Vi drömmer om nya möbler men måste vara realistiska, det löser sig inte i brådrasket. Du får ha egen sittkudde :)Normal används de i konferens och då pratar vi heldagar.
Vad gäller om det går att rikta upp bilden ska jag genast kolla det!
Föreställningen som sådan, svär jag mig fri ifrån :)