torsdag 19 december 2013

Källare borde förbjudas.

När operafrossan lagt sig kom vardagen snabbare än önskat. Med den inte bara vanliga sysslor på jobbet, mitt i allt har vi av olika skäl börjat röja och göra rockader i våra olika källare. Oj Oj Oj! Tänk er en soptipp, eller ett lager där egentligen ingen tagit ansvar på 15 år, kanske mer. Det finns ingen att skylla eller skälla på, bara kallt konstatera att det handlar om att få ett nolläge. Föreningar har kanske bytt styrelse 10 gånger sedan någon senast använde förråden. En del vet inte ens om att de hade saker i förråd, somliga hade 3 förråd och visste om 1. Jag trodde en halvdags arbete och 1 container. Första dagen gick åt i sin helhet och det blev 2 tömningar, dagen därpå blev 1 och mer än halv dag.
Ett slit som knappast var mänskligt, dammet, spindelväven och annat skit satte sig så astmaanfallen kom tätt. Känslan när det efter 2 dagar faktiskt mot alla odds är röjt och nästan rent (det är ju en källare för allt i världen) ja det är en stor tillfredsställelse. Fixade tårtkalas, det muntrar alltid upp med lite sockerchock när det är extra tungt.
Kalabaliken i källaren har fått oss att fundera på hur, varför och vad som förvaras. Det man inte behöver ska väl knappast dumpas i en källare, bättre kasta direkt. Det som används har man med fördel lätt åtkomligt. Föreningsarkivet är en fantastisk möjlighet, det finns klara direktiv för vad och hur man lämnar dit, väldigt mycket annat kan man faktiskt kasta. Nya bokföringslagen med 7 årsgräns gör att det blir färre pärmar verifikationer att samla på också.  Vårt förslag är att helt enkelt förbjuda källare.

1 kommentar:

Lae i Nordtorp sa...

Det var det jag menade...