söndag 4 maj 2014

Sociala medier är inte så osociala.

Då och då upplever jag att människor runt mig tror att man är mindre social om man bloggar, twittrar och finns på facebook. Jag bloggar inte värst regelbundet nu, men jag vågar påstå att jag tack vare bloggen har vänner och bekanta över halva jorden. Dessutom på flera platser i Sverige som gör att jag vill besöka just dessa platser. Just idag gjorde vi en grej som utan sociala medier aldrig blivit av. En bekant skrev att de skulle till Kinnekulle på Vårrundan. Snabb överläggning med maken och på mindre än 30 minuter var vi på väg mot Kinnekulle. Där har vi sedan tillbringat hela dagen  i Hannus trädgård, på Hällekis säteri ätandes ramslöksoppa, på ängar,, i kalkbrott och så glass på Falkängen. Känns som väldigt socialt och detta tack vare en uppdatering på facebok. Det är sannerligen ett socialt media!
4 kommentarer:

Lae i Nordtorp sa...

Missade ni Echset och Smedja Therese?

Fritt ur hjärtat sa...

Jo vi missade det mesta faktiskt, men planen var Hannu och möte med dessa nya vänner som vi hängde på. Jag hade aldrig ätit ramslök så det målet uppfylldes. Nästa år planerar vi bättre.

Tove Olberg sa...

Hej! Hos Olgakatt fann jag din blogg. Sociala medier är ett utomordentligt sätt att vara social med de som en har långt bort om pengarna eller annat inte räcker till att resa ofta. Nya infallsvinklar, vidgade vyer kan jag få fast jag inte kommit längre än i morgonrocken. Ingen planering behövs och utbytet spontant är inte så dumt. Nu har jag människor i min närhet som jag kan krama om och se i ögonen också. Skriva är min hobby och på nätet kan jag publicera på ett enkelt och tillgängligt sätt, fritt för de som vill läsa. Ett handskrivet brev eller vykort kommer inte i skymunden heller.

Fritt ur hjärtat sa...

Hej Tove, jag har också förmån att ha vänner, nära och kära omkring mig. Det kompleterar varann så bra, de vänner och umgänge man har på nätet och de man kramar om :)