söndag 25 maj 2014

Leva livet, nu ska jag leva livet.

Det är kanske tre veckor sedan, maken hade fått frågan -vad gör du om fem år? Det gav oss anledning att fundera och utifrån det blev samtalen många och långa. Vi enades om att om fem år vet vi inget, vi lever nu.  Kanske är det årens alla sjukdomar, dödsfall och trassligheter som ger insikten att livet faktiskt inte är något att vänta på. I helgen blev det en sådan helg en drömmer om då och då.Goda vänner, böcker, mat, vi och fantastisk miljö. Helt i linje med att leva nu och leva i nuet.
I helgen intog vi Villa Akvarellen som ligger i Gerlesborg. Vi var 7 damer i precis lagom ålder.


 Miljöerna är fantastisk och huset lika så.
Det är så tyst att en hör insekterna! Inget en stressad stadsbo är bortskämd med.

 Det finns 7 rum, fler sängar men vi passade på att ta var sitt. 
 Närmsta grannar var blåmesparet som bodde i grunden och ständigt for in med mat till munnar att mätta. 
Vi gick promenader, vid infarten till konstskolan står denna kastanj i blom, med den eldiga vallmon under var det betagande vackert.
Vår bästa tid är nu, styvmorsviol och lupiner, vackert så det gör ont. Dessutom var det skönt i vattnet, lite otippat tyckte vi som modigt hoppat i.

Nästan all tid går åt till att läsa eller prata böcker, författare och kultur. Förutom att vi äter gott så klart. Denna gång var det boken "Har fröken tid att lyssna" av Uddevallabon Märtha Hillén, som var vår följeslagare och vårt samtalsämne. Det var en underbar bok, inte bara att läsa utan också att diskutera. Spännande var sedan att i många samtal under helgen så kom boken, Märtha eller stycken ur boken upp igen. Vi var imponerade och väldigt glada att ha fått boken. 
Lyxig helg innebär lyxiga stunder, vi har självhushåll och hade ordnat matlag. Lunch t.ex var medelhavsinspirerad och till den dracks det Prosecco, ekologisk så klart då hela helgen har gått i ekologiskt tänk. Vi är så nöjda med denna vår andra ReadTreat att vi genast bokat samma helg nästa år. Även om en ska leva i nuet finns det saker som behöver planeras. Nu ser vi redan fram till nästa träff om ett par veckor, som tur är ses vi regelbundet. Livet ska levas nu och detta är inget dumt sätt.
Ett extra tack till Märthas döttrar som på olika sätt såg till av vi fick tillgång till boken. 

1 kommentar:

Solnasnackar´n sa...

Du har ett rikt liv, Simone, och jag hoppas att det räcker mer än fem år till!
Fantastiska bilder som grädde på rapportmoset.