måndag 30 juni 2014

Repris men ändå inte.

Vi drog till Kinnekulle maken och jag. Precis som förra året skulle vi delta i Mathelg hos Hannu. Detta år något mer modiga och vana... så vi anlände redan på fredag. Flera andra från förra året gjorde samma sak så vi blev ett gott gäng som sammanstrålade på Forshems bryggeripub.  Vädret var strålande, under hela två timmar... och jag cyklade såväl dit som hem, trots dryga tre kilometer en väg.
Lördagen möttes vi så igen hos Hannu, såväl "nya" som "gamla". Med en bunt om 19 recept lades sedan strategier och tidsplaner upp. Tidsplaner som på ett dygn ska rymma 19 maträtter och tillagning av dem.
Någon frågade om det inte är konstig eller kanske lite oroligt att åka iväg så till främmande folk. Men vi har nog resonerat precis tvärt om. Törs man det, ja då är man lika knäppa och nördiga som vi.
Hittills har det stämt, inte har vi mött några tråkmånsar. Snarare tvärt om vi har utökat såväl bekantskapskretsen som vänkretsen. Det finns folk som inte tycker man är knäpp för att man måste springa ut och fånga något med kameran i precis rätt ljus, ingen reagerar på att det finns te, såväl som öl som bara måste provsmakas, ingen fnyser åt oss som bara måste dansa lite bland alla grytor. Dessutom lagar vi fantastiskt god mat och vi njuter av att äta och utvärdera den och recepten under våra gemensamma måltider. Kinnekulle visade sig inte från sin bästa sida, regn, regn och åter regn. Jag som snöat in på att fota regndroppar tyckte det var lite bra. Men berätta inte det för någon :) Musslor, en återkommande rätt på allehanda sätt. Bara älskar det!
 Lammrulle, inte fullt så omöjligt som en kunde tro. Och gott, så gott!
 Gott om varelser som vill vara med i köket :)
 Jag hittade e snyggt recepthållare.
 En fiskrätt med sötsur lök, typ, otroligt läckert.
Mera Lamm. Middag fast mitt i natten.
Somliga gav upp tidigt.

 Lunchen dag två.
 Där kom musslorna igen och diverse annat underbart som ni ser. En fantastisk helg tar slut.
Vi lämnar Kinnekulle varma i hjärtat, kära i våra nya vänner och i strålande sol. 
Tack alla, vi ses igen, det är jag HELT säker på.
Å från det ena till det tredje, jag är grymt nöjd med nya kameran! 

3 kommentarer:

Solnasnackar´n sa...

Fantastiska bilder!
Underbar berättelse!

Hannu på Kinnekulle sa...

Snygga matbilder och Aile med så klart!

Ute sa...

Simone - underbara bilder - jag älskar nr 2 -
Tack för att ni dela helgen med mig och alla andra