måndag 14 juli 2014

Semester i Uddevalla.

Ni som följt med ett tag på bloggen vet att jag älskar min stad. Åtskilliga inlägg har jag ägnat staden, dess skönhet och sevärdheter. Nu är det dags igen. I samband med att maken idag fyller 50 år, har vi långväga besök. Ett kärt besök som till vår glädje kommer att stanna några dagar. Helt utan egen agenda lämnar de sig i våra händer och säger, visa oss Uddevalla. En härlig utmaning. Våra största gemensamma intressen är god mat & dryck och trädgård,så med det för ögonen gjorde vi några små utflykter igår. Utflykter som även gav mig som inbiten Uddevallabo nya vinklar. Vi gjorde det omöjliga! Vi tog med dem till Lyckorna och Ljungskile. Hela tiden betonade vi att vi faktiskt ÄR kvar i Uddevalla :)
 Första stoppen blev Kärrstegens gård. Den perfekta butiken om du söer present till den som allting redan har. Om du vill ha något udda själv eller om du vill ha sagolika saker att sätta i hemmet eller trädgården.  God fika i mysig miljö bjuder de också. Här var vi lääänge.
 Därefter satte vi av mot Lyckorna. Musslor är en av de gemensamma favoriträtterna, vad passar då bättre än en MUSSELBAR ? Klocktorner besökte jag tidigt i våras i samband med ett styrelseuppdrag. DÅ såg jag och fick berättat för mig om "utbyggnaden" som mest liknar ett orangeri och alltså är en restaurang för musslor. Tre av oss tycker nog vi är rätt bra på att bedöma musslor just och vi var inte besvikna. Väldigt gott i mysig miljö och trevlig personal. Vi satt i lugn och ro, pratade skrattade och åt i nästan 2 timmar. Det är ju semestertider. Ett mycket lyckat nytt besöksmål även för oss alltså. Hit kommer vi gärna igen.
  Sedan var det dags för lite miljöombyte. Ljungskile Turisthotell har varit omtalat för alla sina ölsorter. Vi satte det på prov. Inte heller här blev vi besvikna. De hade en ljus med 0% så jag kunde köra utan att dricka vatten.
Övriga hade många olika färger, glas och smaker att diskutera. Även här blev det ett par timmar. Vi gillar den lugna semesterlunken. Inget tight schema här inte, bättre med färre upplevelser i sakta mak. När stället stängde drog vi hemåt och där blev det ostbricka till kvällens WM-final i fotboll. En väldigt trevlig semesterdag i Uddevalla var över. I dag har gästerna fått en lista med tips från coachen. Se Uddevalla på egen hand. Vi behöver fixa för makens kalas och kan inte följa med.
På listan stod:

  • Strandpromenaden / Gustavsberg.
  • Blomsterkroken café & inredningsbutik
  • Margretegärdeparken
  • Bohusläns museum
  • Antik Harrys
  • Strosa på stan men lyft blicken och titta på husen.
Blir spännande att se vad de valt och vad de tycker. Nu ska jag ta hand om femtioåringen. SÅ skönt han är i kapp så han kan sluta tjata om min ålder ! 

3 kommentarer:

olgakatt sa...

I Uddevalla har jag aldrig varit men jag börjar förstå att det är en brist i min bildning! Och bara en musselbar är en kraftig magnet för mig!

Solnasnackar´n sa...

Intressant reportage!
Tänk på att gammal är inte bara äldst utan också bäst... (tycker en gammal man)

Fritt ur hjärtat sa...

Olgakatt, du är välkommen jag lovar göra ett fantastiskt schema :) Uddevalla är en underbar stad för så väl konst och kultur som mat och naturintresserade. Vi har et unikt läge mellan "fjället" och havet. Väl värt ett besök.

Loa, mest är det gott att han kommer ikapp mig :)