måndag 26 februari 2018

Om vi alla tar iiiiiiiii, om vi alla tar iiii,iiii, iii.

Visst vore det trevligt om inte allt var svart eller vitt. Kanske inte så himla färgglatt jämt, jag hade till och med uppskattat en gråskala. Läser den lokal morgontidningen och en krönika avslutas med att om inget händer kanske politikerna får döpa om staden till Ödevalla.
Opp opp opp. Inget händer? Kanske skulle börja med en egen insats i ärendet.
Lyft det som är bra, belys det som fungerar, heja på dem som kämpar varje dag och räkna fulla lokaler istället för tomma! Inte så längesedan jag hörde om överetablering just på restauranger i Uddevalla. Att få lunch att gå ihop ekonomiskt är svårt. Vi kan inte säga till folk att börja äta mer ute, det är en privat fråga. De senaste 20 åren har hela vårt sätt att sköta inköp förändrats, internet kom för att stanna. Först var det skivbutikerna , då skyllde folk på att det var CD,  nej, det var den första bransch som genomgick stålbad. Kanske var garn och handarbetsbutiker ungefär samtidigt, men det pratas inte så mycket om dem, böckerna därefter och sedan allt vanligare med kläder och andra varor, nu mat. Med det facit som faktiskt finns är det väl onödigt att lägga fokus på shopping när centrum skall planeras. Däremot shopping som en del i upplevelse i ett centrum där det finns naturliga mötesplatser.
Kan vi börja prata om det istället för att ha fokus på att en restaurang stänger. Läste för övrigt att en öppnar och en annan startar med lunch, så nog borde det väga upp. Det beror på hur man väljer att se det. Om vi nu alla tar i och fokuserar på det som är bra, vad händer då med vår egen syn på centrum?!  Tänk om vi gör det? Startar nu, alla lyfter en god sak om dagen. Vilken spännande tanke. 
Som en liten illustration visar jag en bild från bakom kulisserna. Liv i centrum räknas säkert inte när Folkets Hus är fullt, men det är det ofta. Här är Mojje på besök i ett hus som knappt stod kvar efter draget av alla ungar!

Inga kommentarer: