lördag 10 mars 2018

Uddevalla by the sea!

Trots att jag inte är någon vintermänniska passar jag på att njuta av snö och kyla. Jag tror att en mer sann beskrivning av mig är att jag inte uppskattar slask . Ljuset och den höga klara luften som är nu, njuter jag av. Tog mig en tur till Uddevallas stolthet, Strandpromenaden . Här har jag och många med mig lagt ett antal tusenlappar för att få till stånd denna fantastiska promenadmöjlighet längs med vattnet. Jag använder den ofta. Jag jämte många andra fascineras av bron och den är fram tills nu de 10 senaste årens mest fotograferade motiv från Uddevalla.
Någn fräste i en grupp på Facebook, Uddevalla har tappat sin själ de e bara bilder på bron. Jag tänkte bron kanske bidrar till en ny själ i Uddevalla. Nu tror jag det blir konkurrens på tronen. 

Syrian horse  mötte jag i somras i Pilane skulpturpark. Blev väldigt förtjust i den. Att sätta den på berget i Skeppsviken är modigt av de som beslutar. Jag gillar idén, hästen möter dem som kommer vattenvägen.Från strandpromenaden syns den i vissa vinklar och den kommer helt eller delvis försvinna i grönska fram i vår, från några håll och förstärkas av grönska från andra håll.
Här är samma häst fotograferad på Tjörn i sommar. Det där med att skulpturer dyker upp, står ett tag och försvinner gillar jag. Ser redan en Tony Cragg skulptur för min inre syn på samma plats om ett år. Varför låsa fast allt, kul om det kunde få vara föränderligt, också.
 Vi har ju bron i all sin prakt som ett monument att fotografera 365 dagar om året i all evig framtid.
Passade på att fotografera bort mot Gustavsberg också. Jag tänkte i samma veva, där ligger sommaren och väntar. Nog är det så, trots vinter och kallt, våren lurar runt hörnet och innan vi riktigt hinnner med så är det sommar.
Jag har ett tips till dig! Kom till Uddevalla och hälsa på, det är en fantastisk plats att vara på.
Jag är så tacksam att få leva, arbeta och bo här.

Inga kommentarer: