torsdag 12 mars 2009

Vad är det Mona saknar? Stake eller nätstrumpor?

Kvinnligt ledarskap. Smaka på ordet. Försök förstå innebörden. Man säger inte manligt ledarskap, man säger ledarskap och kvinnligt ledarskap. Vad kan väl vara skillnaden . Ett ledarskap är väl odiskutabelt ett ledarskap. Det är personbundet men knappast könsbundet. Jag har haft bra kvinnliga chefer och dåliga manliga. Det finns inget som per automatik blir bra eller dåligt av kvinnligt och manligt, snarare av det personliga sättet. Kritiken mot Mona Sahlin är massiv. Bloggar och media agerar som skoningslösa drev. Kritiken däremot är av varierade karaktär. Frågan är om man ska skratta eller gråta när Aftonbladets ledarskribent tar till orda för att leka pr konsult. Råden lyder bland annat.

Bli synligare!

Samarbeta bättre!

Släng halsduken!

Agera statsman !


Finns det en gnutta allvar i de uttalandet? Vad är det man förväntar sig? Låt oss analysera lite ammatörpsykologiskt.

Bli synligare. Vilka möjligheter har man som oppositionspolitiker at komma till tals i press?? Det finns det senaste året inte en enda politisk fråga Mona Sahlin inte kommenterat Allt ifrån Gazakriget till skolpolitik, arbetslöshetsförsäkring, finanskris, fordonsindustrin och kärnkraft. Att media inte lyfter upp det oppositionen uttalar är ett välkänt problem. Ett problem som Mona Sahlin inte själv råder över.

I Socialdemokratiska tidningar och på
http://www.socialdemokraterna/ finns däremot uttalande,
för dem som bryr sig.

Samarbeta bättre. Vad är större samarbete än att få tre partier att sträva åt samma håll ?? Att ha samlats kring olika politiska lösningar och mål. Det är ett och ett halvt år kvar till valet. Vem vill ha ett färdigt ogenomtänkt valmanifest nu? För att tillgodose den gnälligare delen av rörelsen?! Mona Sahlin samarbetar inte bara utanför sitt parti. Hon samarbetar inom. Med höga ambitioner om att väcka en slumrande rörelse till engagemang och framåtanda har hon startat rådslag och inväntar svaren. Är inte det samarbete så säg?

Släng halsduken. Här borde man kanske inte tycka något. Påståendet är direkt korkat! Vilken klädstil en partiledare har borde vara oväsentligt. Karl Bildt dök upp i en kavaj som skapade munterhet och man sa det är nog frun som köpt. Maud har outfits för ett klädkonto ingen utan tre betalda heltidsjobb skulle klara av. Men Mona Sahlins halsduk stör. Lägg ner. Det måste vara ett skämt! Inte kan en politisk skribent på allvar kommentera en halsduk!

Agera stadsman. Här blir jag riktigt förbannad! Menar Lena Mellin allvar när hon säger att Mona Sahlin måste apa efter Fredrik Reinfeldt och bli mer stadsmannamässig. Jag är väldigt nöjd att Monas Sahlin inte försöker efterapa NÅGON annan. Att skapa sin egen ledarstil kräver mod. Det är jag glad att vår partiledare har.

Mediabilden av Fredrik Reinfeldt som landsfader får mig illamående. Hos Aftonbladet förekommer ingen kritisk granskning. Man gör hemma hos reportage och fotograferar Stadsministern i städtagen. Mannen som älskar sin dammsugare är en baddare på korvgryta och världens ärligaste människa. Bevara mig den statsmannen.

Ett hjärta rött har granskat och är inte lika förtjust. Bloggare har fått en viktig roll när etablerad media inte längre gör det den borde!

I mellandagarna reagerade jag
första gången. Jag frågar vad det är man förväntar sig av Mona Sahlin. Idag inser jag att inget vet vad det förväntar sig. Ledarskapet faller inte alla på läppen och det blir ett gnällande in absurdum. Gör det, säg si ,tyck så. Nu är det väl ändå dags att samla sig. Ställ upp bakom och bredvid vår partiledare, slut leden och låt oss bli en rörelse påväg framåt. Vad är det ni tycker Mona Sahlin saknar?? Stake eller nätstrumpor? För samarbetsvilja, politiskt agerande och ledarskap visar hon prov på varje dag så det kan det knappast vara!




8 kommentarer:

Anonym sa...

Förtroende.

Fritt ur hjärtat sa...

APSE, ditt men inte mitt. Det beroro alltså på;-)

Anders Nilsson sa...

Simone,
är inte hela den här debatten ett uttryck för två saker; en "politisk" kamp med regeringspartierna och för det andra en fattigdom på politik, politisk fantasi och anständighet hos en högljudd grupp av "socialdemokratiska" bloggare och debattörer. Vad Mona saknar? Ett parti som vill förändring kanske?

Fritt ur hjärtat sa...

Anders, som vanligt huvudet på spiken! Precis min tanke. Vilken skepnad hon än "tar på sig" kommer klagomålen att fortgå. De är inte längre sakliga utan handlar om personlig ofördragsamhet.
Det är dags att börja jobba nu. Partiet står och faller med oss alla!

Anonym sa...

Vad jag tycker är konstigt, är att så få ställer upp bakom Mona. Det behövs flera som förklarar hur och vad borgarnas taktik går ut på. Denna misskreditering och smutskastning av Mona är ju otäck. Det blir så ensidigt när media inte är demokratisk. Vad regeringen håller på med blir ju nästan osynligt.

Fritt ur hjärtat sa...

arne källström, absolut. En granskande media är förbi. Nu handlar det om att lansera eller föra drev. S som hoppar på dreven mot prtiledaren hoppar i galen tunna. Vårt fokus måste ligga på vår "fiende". Regeringen gör inget, media får de till att de har is i magen. Man häpnar!

Anonym sa...

Svaret ligger kanske i din egen formulering: "Det är personbundet men knappast könsbundet".

Jag är ledsen att göra dig besviken men måste säga att jag själv har väldigt svårt att se Mona som stadsminister. Jag vet att det är väldigt många i min bekantskapskrets som har liknande åsikt. Jag kan tyvärr inte riktigt sätta fingret på vad det beror på men har säkert med förtroende att göra. Hennes blunder att först slänga ut, och sedan välkomna Vänsterpartiet har säkert gjort VÄLDIGT stor skada också för förtroendet. Om man bara tittar till person och inte till vad man får "på köpet" tror jag personligen att Maud Olofsson skulle bli en bra stadsminister, så det har inget med att Mona är kvinna att göra.

Jag vill inte ha alliansens politik och jag saknar Anna Lindh! :(

Fritt ur hjärtat sa...

Ingela var inte ledsen för din åsikt. Den får du ha. Däremot tänker jag att det är trist att man hänger upp sig på Mona Sahlin som person, hennes utstrålning t.ex. Hon är verbal, hon vill partiets bästa och hon visar vilken väg vi ska gå. Jag uppfattar det som om folk väljer att misstro men egentligen inte vet vad de saknar. DÄrav stake eller nätstrumpor. Ingen gillade Göran Persson som körde över och pekade med hela handen.
Jag tycker Mona Sahlin visade med tydlig önskvärdhet för vänsterpartiet var skåpet skulle stå. En taktik som lyckades! Varför belyser ingen det..
Nyttan med att drömma efter en annan "typ" av stadsminister ifrågasätter jag starkt! Var finns alla alternativ?! Vi lever i den här verkligheten, med de här kanidaterna. Saknas det någon är det synd men sånt är livet. det är de som orkat bry sig och engagerat sig som tar de här stegen. Inte de om sitter och tänker.
Maud Olofsson får det att krypa i mig av obehag. Hennes sätt att raljera och domdera inger inget förtroende. Mona Sahlin har gått den hårda skolan och förtjänar förtroende. Att drömma om en utopi med kanidater som inte finns det är bortkastad möda! Det spelar alliansen rätt i händerna!!
Oj så långt det blev, gör nog ett inlägg till av det:-)