fredag 9 oktober 2009

Show and tell, Fredagstema

Sport säger Erica att vi ska skriva om idag. Det blir mitt personliga förhållningssätt till sport. Om man med sport menar motion också, jag bestämmer att jag gör det. Då är jag en person som sportat mycket i mina dar. Sedan kroppen la av 2003 är det naturligtvis inte som förr, men jag har varit flitig. Började som motionär på Friskis&Svettis, älskar att jympa. Att röra sig i takt med musik, få puls och svettas hejdlöst är otroligt skönt. Jag blev så småningom ledare själv. Spinning är min grej. Jag har haft otroligt svårt att acceptera att jag inte längre kan. Det är en stor sorg för mig och jag längtar efter gemenskapen jag var med i men också efter att kunna röra mig. Jag kan falla i gråt om jag hör en låt på radion som jag haft i något av mina pass Jag blir hysteriskt glad när jag möter motionärer som frågar om jag inte kommer tillbaks snart. En gång åkte jag till Gustafsberg för att kolla på sommarjympan, känna stämningen. Det slutade med att jag grät så jag fick åka därifrån. Saknaden är enorm och jag sörjer verkligen att kroppen protesterar så. Ett mål är att efter nästa operation kunna spinna igen, som motionär. Hoppas, hoppas.Sport, som andra gör. Tycker jag INTE att jag är intresserad av. Om jag ändå hamnar framför en TV-sändning till exempel, blir jag engagerad och tycker det är spännande. Skulle Svenskar vinna, stå på prispallen med medaljutdelning, nationalsång och flaggor, då gråter jag garanterat. Så det känns konstigt att påstå att jag inte är intresserad!? Det senaste jag gjort i sportväg är att aktivt välja gå på en fotbollsmatch. Det var tänkt att bli fler och jag jobbar på det, men det är mycket som ska gå ihop. Att jag gick beror på min roll som ersättare i Kultur och Fritidsnämnden. Jag är en envis person och när jag har ett uppdrag försöker jag göra det bra. I praktiken innebär det att jag dyker ner i sådant som ligger under nämndens ansvarsområde. Jag har gjort många besök och är aktiv i flera föreningar själv, men nu var det ju sport.
Fotbollsmatchen kan du läsa om HÄR. Det var en myggig upplevelse, och nästan lite genant att vinna korgen, första pris, första gången jag tog en lott.Där invigde jag också min nya kamera, därför får fotbollsbilder illustrera själv "showet" idag.
Nu önskar jag er en trevlig helg och om ni klickar på länken till Erica hittar ni fler deltagare.



12 kommentarer:

Erica Pettersson sa...

Jättebra inlägg på dagens tema :) Förstår att det är jobbigt att inte kunna motionera som förut. Hoppas att du snart får komma tillbaka :)

Hoppas att du får en bra helg!
MVH /Erica Pettersson

Annika sa...

Vad tråkigt när man vill men inte kan, här är det precis tvärt om :-) Ha en trevlig helg!

Annika sa...

Åh, Simone...
Jag önskar hett att du ska kunna köra spinning igen. Jag håller ALLA tummar för det.
FÖR du har rätt; det finns knappt ngn bättre känsla än den man har efter att ha tränat hårt! Älskar att könna när svetten lackar och ansiktet är högrött!
HOPPAS och TROR att spinning ska bli din grej igen!!
KRAMAR!!!!

Fritt ur hjärtat sa...

Erica, ja det är jobbigt, överhuvudtaget att det inte är som förr. Men det är också en utmaning att ha mål att se framemot.

Annika, då är du nöj i alla fall. Det har jag coskå täkt att bli.

Annika, känslan efteråt går inte att beskriva och jag saknar den oerhört. Men jag ska tillbaks, jag bara måste få känna så igen!

Anonym sa...

Åh när du skrev att du aktivt valt att gå till en fotbollsmatch så var det som rena grekiskan för mig. Jag tror inte ens att Pierce Brosnan hade kunnat få mig att gå på fotboll... hihi

Anna, Fair and True sa...

Hoppas att du kommer kunna igång med träningen så småningom! Just spinning känns som något som alla kan göra, så länge man gör det i sin egen takt. När är det dags för nästa operation?

Fritt ur hjärtat sa...

maisoui, den man skulle nog fått mig till mycket;-) Jag drivs av att lära mig, göra saker bra och ta mitt uppdrag på allvar. DÅ är det ett lätt val.

Anna, hade jag inte tränat och framförallt spunnit hade jag rasat ihop ännu tidigare säger de som vet. Nästa operation ska bli i februari mars någon gång. Om man nu kan räkna med det. ortopeden på Uddevalla sjukhus är minst sagt i kaos... Men om, så ska jag kunna börja spinna försiktigt vid den här tiden nästa år.

Nilla sa...

Fy vad jobbigt och tråkigt för dig... Jag lider med dig när jag läser om din träning och Friskis & Svettis. Jag skulle nog reagera likadant... Hoppas verkligen att du på något sätt kan komma tillbaka. Kramar!

HeLena sa...

Jag gillar också friskis och svettis men hinner tyvärr inte med det just nu. Jag hoppas att op går bra så att du får komma igen. Men det är väl bra med ett mål då så att du orkar med att se framåt.
Trevlig helg!

Fritt ur hjärtat sa...

Nilla, det underlättar alltid att ha något att se fram emot.

HeLena, då får du prioritera om;-) Friskis måste man hinna med om man inte är sjuk...

Sparkling sa...

jag tkr mkt om friskis&svettis :) roligt att veta att du varit ledare! när det gäller gemenskapen undrar jag om du inte kan stå i receptionen, nu vet jag inte hur din föreningen har det men i Partille kan man stå några timmar i veckan i receptionen som volontär, sälja träningskort osv. det kräver ju inte så mycket rörelse, bara en tanke som slog mig. ha en fin helg!

Fritt ur hjärtat sa...

Sparkling, det är en god idé! Jag har stått i receptionen olika perioder, jag är social och hade möjlighet dagtid. Problemet nu äör att jag inte kan stå. Fast det kommer, det kommer, det är jag säker på!