söndag 3 februari 2008

En helt vanlig söndag.

Vad är det för Fasan, fick jag som fråga. Eftersom jag är en ordningsam person så kollade jag om jag sagt fel. Men det är en Fasan, varken mer eller mindre. Heter Phasianus colchicus på Latin. På Nordens Ark har jag sett Guldfasan, men den vanliga vilda (inplanterad, uppfödd egentligen) är Fasan.

I natt ha det kommit ytterligare en decimeter snö. Nu regnar det! Så tråkigt, förra gången det var snö hade barna så roligt. det hade inte skadat med frisk luft nu några dagar. Inte ens jag jagar ut barn i det vädret som varit.

Kan inte låta bli att nämna debatten som blev av mitt inlägg om Göran Persson. Många kloka åsikter, en del hätska men det ha de jag räknat med.
Jag är glad att man förstod det jag menade.


Men jag blir mer och mer på det klara med att jag inte passar som politiker. Det känns lite sorgligt. Men jag känner att jag inte är tillräckligt ... Ja jag vet inte vad. De verkar så arga, rent av hatiska, fördömmande och nervärderande. Så långt ifrån hur jag vill vara med att påverka. Kanske är jag för mycket ideallist?? Sitter mandatet ut och ska verkligen överväga noga om jag ställer upp igen.

Nu börjar söndagen ljusna, det yngsta barnet har vaknat och är förkyld. Jag är sjuk! säger han förvånat. Ja ha, det blir sängen idag konstaterar jag, fast jag har väntat på det för han har varit trött och grinig i veckan. Kanske orkar han följa med till Torp och byta sitt Gitar Hero, köpte i julklapp och är redan trasigt. Men vi pratade med dom igår, så vi får byta.

Vi vuxna ska städa. Jag gillar när vi gör det ihop, det går lätt och bra då. Det blir alltså en helt vanlig söndag

1 kommentar:

Lae i Nordtorp sa...

Förtröttas inte. Politiken behöver engagerade, pålästa människor med empatisk förmåga.Det handlar inte bara om att slå sig för bröstet och säga, jag är mest till vänster eller eller var det till höger jag skulle vara i dag.
Vi har inte haft någon fasan här på flera månader. Annars brukar de reta katterna.