söndag 3 februari 2008

Lysande!

Kan inte påstå att det tog hela dagen, nej då, vi har varit på Torp, ätit Semla, Ätit middag och städat. Men framför allt har vi flyttat lampor.

Ni vet hur det är, en ny möbel och allt är fel! För oss var det köksmöbeln, ett runt högt bord med skinnstolar till, som en barmöbel. Kökslampan var gigantisk. hmmmmm, det går bara inte att ha så, vi drog upp den provisoiskt men det var ohållbart.

Började titta på övriga lampor i huset, ni vet efter 11 år ser man ju inte saker och ting längre... Alltså, den nya matsalsmöbeln har ingen lampa... där sitter en kristallkrona mitt i rummet istället. Konstigt! Det har vi inte tänkt på, tänk om,,,

sagt och gjort. Kökslampan kommer på plats ovanför matsaltbordet, riktigt snyggt. Även om den är ny är den av gammal stil. Kristallkronan åker ut i köket. För rengöring! Man har väl sett antikrundan!! Bara handen och diskmedel under rinnande vatten. Jag visste inte att den kunde gnistra så. Även den byter rum, in i TV rummet och så fram över bordet.

En lampa över alltså, bra upp på vinden, den store sonen hoppas på en liten 2:a istället för en etta, då behövs en lampa till. Till köket inköptes en liten
spot- plafond med tre rökfärgade glasstrutar, trevligt att man kan rikta ljuspunkterna.

Maken fick mycket mek vill jag lova, man är ju lite rädd för ström.. vårt hus är gammalt och ledningarna lika så. Ibland när det ska ihop med nytt, då, då är det onödigt spännande. Eller som elektrikern snäste när vi gjorde om köket. "Så här mycket kortslutningar har jag normalt inte på ett år."

Men, hur den nu var så lyckades maken med elektriciteten idag, så nu är inte bara kristallkronan snygg och gnistrar, hela huset känns lysande!

Inga kommentarer: