onsdag 30 april 2008

Tvillingmysteriet.

Igår på Näl hamnade jag mitt i en pislnerfilm! Har ni sett den? Minns ni den?? Scenen jag tänker på är John Botvid sittande i en lucka, till bio tror jag. Sedan är det en person som går in och in, och ut och in och in. Ja ni förstår ganska förvirrande, han går in flera gånger i rad. John Botvid med sin fantastiska röst skriker till slut -- Nu är han inne! Då går han så klart in igen:-) Stackars John Botvid slår sig för pannan och ger upp.

Igår när jag satt på min ofrivilliga långlunch i matsalen kom det in en udda liten gumma. Hon var säkert inte mer 150 cm lång, puckel på ryggen, väldigt leende och visade på så sätt sin dåliga tandhälsa. Benen var hellindade med Dower och på fötterna satt stora kängor som knappt satt på, hon fick hasa. Håret var korpsvart och man anar att hon varit vacker. En äkta baglady är hon kanske inte men många påsar bär hon på.

Hon riktigt kvittra på sin promenad genom salen, pratar med alla även om alla inte svarar. Hon sätter sig en bit bakom mig. När hon sedan går förbi är jackan av och påsarna ligger kvar på stolen, hon bär småpengar i handen och går mot maten. Jag sitter så att min synvinkel är begränsad, därför försvinner hon ur synfältet ett tag.

Så kommer hon tillbaks, med jacka och massor av påsar, leende nästan kvittrande och med hasande gång i sina förstora kängor och hellindade ben.

Shit tänker jag, stjäl hon jackor?! Eller är hon en äkta baglady som inte fått med sig all packning på en gång?? Än en gång går hon så utan jacka och påsar bärande på småpengar mot maten. Jag ser henne på hörnet av kantinen, hon lassar på spagetti på en tallrik, oj hoppsan då helt plötsligt är hon samtidigt vid salladsbuffen! Oj då de är två. Helt plötsligt förstår jag hur John Botvid kände sig!

Inga kommentarer: