måndag 18 augusti 2008

Båtfolk en hälsofara?

Jag gillar det inte! har sett det på nära håll en hel vecka. Lämeltåg av övernattande båtfolk som går upp i berget och gör sina behov. Är du båtfolk och totalt oskyldig så ta inte åt dig!! Men ni som gör det sluta, det är en hälsofara.

På de klipporna vill jag och mina barn gå barfota, vi vill se solnedgången, dricka vin och käka räkor. Vi vill inte sitta i en naturtoalett. Nej jag skojar inte! Hela veckan på Bassholmen kunde jag iaktta detta fenomen och det är riktigt så det kokar av ilska i mig när jag tänker på det. Det är illa nog att reglerna inte skärpts för latrintömning i havet i den takt som båttrafiken ökat, det är samma som på 50 talet, typ:-)

Men att det suttit minst 25 pers under den veckan jag varit på Bassholmen, det är sant, det är äckligt och frågan är om det inte är en hälsofara också.

4 kommentarer:

Annaa M sa...

Samma sak i Stockholms parker! Och det skyller jag helt på en oförutseende kommunal förvaltning. Man vet att det är fullt under t ex Pride. Då ska de finnas bajamajor. Precis som du säger inte roligt för andra som ska kliva omkring bland bajskorvarna på sina dagliga promenader. Snart får man väl skaffa något slags transportabel toa att bära med sig på picknicka och parkteaterföreställningar!

Fritt ur hjärtat sa...

annaa, men i Uddevalla är polisen snabb som sjutton om någon ens pinkar! Men båtfolket, de jag såg får försöka inte dra alla över en kam! Finns ju bra folk också, men de har ju toa i båtarna och det finns toa i hamnen eller på vandrarhemmet, så det är riktigt dåligt.

Mors Deka sa...

Nu har jag tid att läsa ifatt...

Synd att jag inte hann läsa det ursprungliga inlägget =) Jag tar inte åt mig, vännen =)

Jag håller istället med fullständigt. Naturen ska man värna om. Det brukar finnas dass eller BajaMajor på öarna. De SKA användas. Hur äckligt är det inte att finna människoskit utomhus???! Det räcker med djurens och det är naturligt.
Latrintömning till sjöss är åxå en ska jag inte kan stå för. Vi sköter vårt på ett korrekt sätt, men det går jag inte in på. Sambon har koll. Jag befattar mig inte med detta. Han berättar dock att de stora färjorna ofta tömmer sin skit rätt ut i Östersjön. Tvi vale! Inte undra på att sjön/havet är försurnat.

KRAMEN!

Fritt ur hjärtat sa...

mors deka, oh vad skönt! jag vill ju inte reta någon men det skrev jag ju. Mitt förts inlägg var mer detaljrikt om jag säger så;-)