tisdag 9 december 2008

Ta bort prinskorvarna och bara vara egoistisk.

Vi skall vara själva på julafton, det är självvalt. Vi funderar på det optimala julbordet, och hur man anpassar det för tre personer. Köttbullarna är klara;-) Honungsglaserade revben en självklarhet, likaså den ekologiska skinkan griljerad med apotekets senap. sedan är det ont om idéer! Vad är viktigt?? Jag som älskar charkvaror vill ha påläggskorvar att skära stora bitar av och frossa. Maken kall Dansk rödkål......Frågade sonen igår och det är köttbullarna och skinkan som är viktiga säger han. Prinskorv då fråga jag, nä det gillar jag inte! Hoppsan första julen någonsin utan prinskorv. Jag överlever säkert:-) Skall åka till charken på söder och kolla om det finns svenskt lamm, såna där små kotletter med benen kvar stekta i ugn med massor av vitlök och mynta det vore något. Vill inte ha lamm från Nya Zeland som ICA säljer, svenskt annars får det bli prinskorv i alla fall;-)) Måste komma på något med potatis också, ingen av oss äter Jansson, vanlig potatisgratäng kanske. Lite konstigt att bestämma helt själv utan en enda gäst att ta hänsyn till! Bara vara egoistisk!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen sill?
/Undrar jag som inte vet om jag vågar äta det i jul, allergisk kanske till min stora sorg måste nog testa ;=)/
Ulla

Fritt ur hjärtat sa...

Ulla, nä du! Ingen sill! Maken vill ha några skivor gravad lax, jag inte ens det, fisk skall vara lagad:-)Funderar på en lax och kräftsallad för att förnya lite:-)
Efterättsbordet är nästan viktigare än det innan;-)

Peter Olofsson sa...

Jaha, då blev man lite "sugen" på något gott också! Men inget ont i det, när jag hade neuroborrelia så kunde jag inte äta ordentligt på ett år och gick ner 13 kilo, och sedan aptiten återvände för något år sedan så har jag återhämtat mig mer än väl, så nu får jag hejda mig lite! Lycka till med jakten på den "goda" maten inte alltid så lätt att hitta det man söker, ha det så bra så länge mvh från Peter

Annika sa...

Jamen det är ju jättebra; bort med alt som ingen egentligen gillar. Perfekt!
Låter rätt skönt att ni bara är tre på julafton.

Anonym sa...

Ja, jag håller med - bara ha det som man gillar, det är väl bra!
Och inga "måsten"! ;)
Ulla

Anonym sa...

Vi har firat själva 3 julaftnar, snart 4. Det är underbart härligt att bara laga den mat vi tycker om, och inte en massa annat som "måste" finnas. Mysa runt precis som man är, utan att ta hänsyn till övrig släkt. Hoppas att ni också får det riktigt lugnt och skönt. God Jul!

Mitt i livet sa...

Fint lamm från en gård i närheten - och finfin lammkorv - du behöver komma ut på landet och gårdsmarknad den 20 eller 21 december! :-)

Gunnar Klasson sa...

Bohus Chark är på väg mot konkurs. Inga Rybergs prinskorvar mer. Katastrof! De är ju godast i världen!

Fritt ur hjärtat sa...

Peter, jag hade också en period då jag inte åt, jo salami och kexchoklad, usch hemska tid! Det är härligt när det smakar igen!

Annika, det skall verkligen bli jätteskönt! Enkelt men gott;-)

Ulla, ingen hänsyn bara vi, käns lyxigt!

Carina, ser nog mest fram emot att slippa tider vi tar det som det kommer. Maten är i det närmaste färdig så det blir en lugn jul.

Anna, mejla och säg var!!!!

Gunnar, det är många år sedan vi slutade handla Rybergsvaror, de har mjölkpulver i allt för mycket!!
Tragiskt för det blir fler uppsägningar i staden!

Gunnar Klasson sa...

Okej, men då har du inte märkt att de sedan något år tillbaka har återfått sin goda kvalitet sedan Rolf Ryberg gått in i företaget igen. De gamla recepten har återagits. Så är det faktiskt. Just därför tycker jag det är sorgligt.

Fritt ur hjärtat sa...

Gunnar, jag får rapporter från pappa, han var helt galet arg ett tag när det smakade blä...jag tycker det är sorgligt med mjölkpulver i charkprodukter över huvud taget.

Lena sa...

Sillen är viktigast... å skinkan...
Är inte glad i prinskorvar, så det blir kalkonprinskorvar istället. Å så mina egna köttbullar förstås... KRAMEN!