lördag 19 september 2009

När partiet kallar kommer man.

Om jag inte minns fel är det ett känt citat:-) Ni som tror jag ska skriva om Sahlins resa tror fel. Jag hoppas hon har riktigt kul! Nej snarare var det så idag att jag blev akut inkallad att dela ut flygblad. Var i stan för att släppa av maken för hans engagemang att stå med Naturskyddsföreningen på torget. Passade på att sätta upp ett par affischer och gick till frissan för att boka tid.

När jag sneddade kocks gränd sken Krister Kronlid upp och frågade om jag kom för att hjälpa till. Föreingen som skulle stå där, hade inte lyckats samla ihop tillräckligt med folk. Snälla, sa han...eftersom jag är en snäll typ sa jag visst gör jag det. Upp till torget för att meddela maken och lämna väskan. Tillbaks ner och lämna ut flygblad samt uppmana folk att rösta på Socialdemokraterna imorgon.

En timma orkade jag, sedan tackade jag för mig. Fick stora famnen för hjälpen och stort tack för en hetsig debatt jag tagit. Den ska jag skriva mer om imorgon, när jag inte fortfarande är arg...

Kul var det och förbrödringen var total eftersom alliansen stod där också. De hade kaffe, vi godis. Många gick mellan oss:-)
Alla får en ros. Så ock Infrastrukturministern. Som verkar bli riktigt glad.
Även Folkpartiets kommunalråd Essam fick en ros, något att lämna till frun kanske:-)

Jag hade en trevlig stund. Det fylldes på med fler partikamrater allt eftersom. Jag har i allfall visat att jag kommer när partiet kallar:-)

4 kommentarer:

Musikanta sa...

Jag tycker att det är bra att du ställde upp - engagerade personer behövs alltid...

Min MM är kyrkvärd och vice ordförande i valnämnden här i Söderköpings och Sankt Anna församlingar, så han har fullt upp i morgon.

Vad som förvånar mig är att TV inte har något inslag alls på söndag om kyrkovalet. Inga intervjuer eller annat som kan ge lite bakgrund!

Jag har i alla fall inte hittat något. Det gör mig väldigt upprörd med tanke på hur stor sändningstid alla andra val får! Och på hur många som lägger ner väldigt mycket tid och arbete på valet...
Kram!

Anders Nilsson sa...

Strongt! Men visa mig den som lyckas motstå Krister Kronlid! :)

Grekland nu sa...

Beundrar dej som är så engagerad! Själv får jag inte rösta i morgon men det har visst kommit ett förslag om att ändra lagen så att även vi utlandssvenskar ska kunna få rösta i kyrkovalet. Får se om det går igenom.

Fritt ur hjärtat sa...

Musikanta, valet var inte så svårt. Kul är det att prata med folk. Det värsta var att jag inte ätit frukost...
Jag satt i kyrkorådet en halv mandatperiod sedan blev det för mycket, men jag vet att det är mycket intressant och viktigt. Har inte tänkt på att TV inte sänder. Det är ju korkat, vad ger det för signaler kan man ju undra?!

Anders, ja en timma kanske inte är så strongt, men det är vilja ändå. Krister är både vältalig och förtjusande så han behöver inte övertala en allt för mycket:-)
Han har för övrigt sklickat ett mycket uppmuntrande tackmejl. Ett sådant man växer av:-)

Grekland.nu. Jag är en engagerad person, i lite fö mycket kan jag tycka ibland och bli trött på mig
;-) Vad bra att de börjat tänka på utlandssvenskarna också.