Medias roll har jag skrivit om förr bland annat när Aftonbladet frågade vad för man kvinnor vill ha. Dessutom efter en helkorkad rubriksättning i Bohusläningen. Frågan är ändå om inte DN tar priset. Man blåljuger folk rakt upp i ansiktet. Tolkar svaren på frågorna helt efter egen agenda. Tyvärr inget nytt, men tråkigt. Förbaskat tråkigt. Naturligtvis hänger Aftonbladet på.
Det är lätt att säga att man gynnats av t.ex skattesänkningen. Det är absolut inte samma sak som att man röstar höger. Maken är ett slående exempel. Han blir galen på alla som applåderar jobbavdraget, han gynnas, men ser på nära håll hur fel det slår. Om han fick frågan om han är gynnad skulle han svara ja. Tolkar då någon det som att han r för moderat politik, blir det helfel!
Läs Margareta Persson som deltagit i undersökningen och reagerat kraftfullt på hur Dn tolkar svaren.
Fler som skriver om DNs vantolkning;
Robert Noord
Jan Andersson
Kulturbloggen
Peter Andersson
Peter Högberg
S-Buzz
7 kommentarer:
Att DN tolkar det så förvånar mig inte alls. Visst är tolkningar praktiska på det sättet, man kan tolka hur man vill utan att bry sig om det är riktigt eller ej :-)
Ha det gott!
Christer.
Jag skrev till artikelförfattaren i DN, Henrik Brors. Han sätter inte rubrikerna men har sagt till så att det skall ändras i DN.se
Christer.
Christer. Det svaret fick jag coskå närdet gällde artikeln om försäkringskassan. Man undrar ju om rubriksättarna är övermänniskor som gör allt efter eget huvud..
Bra gjort att ta kontakt.
Jag var på muséet och lyssnade på debatt om trygghetssystemen, härom dagen. En man i publiken sa dagens bästa inlägg;
"Visst får vi mer kvar efter skatt, men när man vet vem som får betala så känns det inte lika roligt."
(Hans arbetskamrat som blivit sjuk, fick 8000 kronor mindre per månad och han själv fick 1800 kronor mer.)
Anna-Lena, det är ju så det är. Maken får mer i plånboken, å andra sidan ser han hur drabbad jag är och hur det faktiskt påverkar hela familjen. Faktum är ändå att pengar syns och jag tycker många verkar "lättköpta". Man ska ju inte önska folk sjukdom, men somliga lär få ett bryskt uppvaknande den dan det händer något.
Jag har inte lyckats kommentera på din blogg på flera dagar, får se om det går nu.
Den käre gamle gode socialisten och gedigne journalisten Henrik Brors! Han har givit sig på en analys som jag nog tycker inte är så totalt galen ändå, men som får sin hårda vinkling i och med rubriken. Rubriksättare läser snabbt och illa, ofta bara ingressen och söker det som drar till sig läsare. Ännu värre är om de också skriver ingressen efter att ha läst brödtexten snabbt och illa. Det är inget försvar, inte alls, bara en förklaring.
Annaa, jag förstår så väl det du förklarar.
Skicka en kommentar