onsdag 27 januari 2010

Spruta, diskmaskin, brandlarm, Gardell och annat tråkigt.

Sonen skulle ta sin andra influensaspruta igår. Jag lovade EMLA-plåster och allt var frid och fröjd. När sonen så väl gått och jag faktiskt var påväg till NÄL insåg jag att det glömts bort. Sprutan fixade han ändå men han var lite småsur. Igårkväll fick han feber, tänk jag tycker nästan det är typiskt. Idag är han hemma så får vi väl se vart det tar vägen.

Igår efter NÄL tog jag en snabbis till Överby för att kolla sista rean i ett par butiker. Jag hann precis in så började det pipa och tjuta. " Detta är ett brandlarm, gå till närmaste utgång, lämna lokalerna" ljöd det i högtalarna. Butiksägare föste ut kunder, som all gick utan prut, man låste och fällde ner galler, alla tog sig mot utgångarna. Skyndsamt och med lite spänning i luften.
Väl utanför blev förvirringen total. Ingen information, ingen samlingsplats, absolut inget om vad som händer nu. Ingen räddningstjänst ska kanske tilläggas. Larmet slutade tuta och istället sade en speaker röst, "detta är ett ljud meddelande, vi testar ljudet" meddelande varvades på svenska och engelska i säkert 15 minuter. Kvar utanför stod vi som blivit utkörda. Så småningom blev irritationen stor och man undrade hur länge vi skulle stå där för ett ljudtest...
Illa skött!! Risken är uppenbar att man blir mindre noga nästa gå det ljuder ett larm på Överby. Dehär rutinerna behöver säkerhetsansvarig se över.
Hemma igen och jag skulle starta diskmaskinen. Den har varit trasig men reparatören var här i måndags. Inte sjutton startade maskinen! Så snopet. Nu inväntar jag att klockan blir nio då jag tycker det är rimligt att ringa, han måste ju hit igen . Under tiden får väl jag sakta, undan för undan diska allt i den fulla maskinen för hand.
Bestämde mig också eftersom det verkar dröja med operationen, att köpa biljetter till Gardell. Finns inga:-( Funderar på att gå dit en timma innan föreställningen och hoppas på något återbud men har inte bestämt mig för det än.
Sannerligen en skitvecka och det är bara onsdag!

2 kommentarer:

Marianne sa...

Hoppas du får en biljett, jag såg en rubrik som tydde på att han har fått väldigt fina recensioner för senaste showen. Skulle gärna sett den med dig. Men sånt är livet.

Hoppas sonen mår bra igen.

Fritt ur hjärtat sa...

Marianne, sonen blev hemma resten av veckan men går till solan imorgon.
Jag såg också recensionen och bestämde mig då för att gå dit en timma innan och hoppas på ett återbud...