tisdag 6 april 2010

Grillad katt......

Idag inleds operation "grillad katt". Fick tipset på trädgårdsforumet när jag grät ut min frustration över allt katterna förstör i rabatterna. Förra året utrotade de min Blå nunneört som jag letat i åratal efter och lyckats få att överleva. I år har de gett sig på den finaste lilla raritet jag har av krokusar. Inte nog med att jag vadar i kattskit, de gräver och förstör också. Eftersom jag egentligen inte är katthatare (mer än för stunden) vill jag inte gå på med farligheter (om det ens finns). Jag fick tips om att sätta ner grillpinnar i jorden. Kommer att se jäkligt knepigt ut nu innan det växer men det får gå. Tydligen hjälper det om man sätter dem oregelbundet lite hur som helst där det är öppen jord. Jag kommer sätta i häcken också så jag kanske förhindrar passage. Visst kan de hoppa lätt, men de är rätt bekväma. Runt alla mina rariteter kommer det stå ett litet grillspettsstaket;-) Slår den ner rumpan där lär det sticka till. Det är väl så när grillad katt jag kommer tror jag....

3 kommentarer:

Pettas sa...

Det lät nästan för hemskt för att vara sant, så jag vågade mig in på din blogg, just därför:).
Jag har en väninna som har tillämpat grillpinnar i många år med gott resultat, grannkattorna har också lärt sig någonting av det stickiga så de kommer inte lika ofta till hennes land längre utan går i krok.
Lycka till!
Kattälskare
Karin

olgakatt sa...

Hoppas dina kattbesökare ändrar sina vanor i rabatterna med detta knep! Våra katter är bara innekatter så dom stör inga grannar. Men vi har ett gäng andras katter som "jobbar" i vår trädgård. Tack och lov inte med förstörelse utan som gnagarjägare och det är vi tacksamma för. Dessutom är dom underhållning för våra egna kissar som sitter i fönstret och svär övermodigt åt dom där ute. Och bekväma, det är just vad dom är!

Fritt ur hjärtat sa...

Pettas, det säg ju att rubriken är viktig:-) Kul med fler som har erfarenhet av grillpinnar. Jag hoppas också alla katter lär ssig gå omvägar.

olgakatt, Jag hoppas också katterna går andra vägar i fortsättningen, väljer sina egna mattars rabatter o s v. Vet att katterna behövs för gnagarjakt men har svårt med fördragsamheten eftersom jag får så mycket problem. av ca 20 grannar är vi 5 som inte har katt, det är helt enkelt för många katter i mitt lilla kvarter, de använder rabatterna hos oss som ingen katt har. Mest hos mig eftersom jag tillhandhåller rabatter....