onsdag 28 april 2010

Vi kan vara stolta över vår partiledare. Det värsta man kan komma på är en toblerone.

Jag läser att reaktionerna är starka på Odells utspel att prata om tobleronepolitik. Visst är det lågt, inget snack om saken. Men om vi nu tar mitt klassiska uttryck...och tänker ett varv till vad har vi då?
Jo vi har en partiledare där det värsta våra motståndare kan hitta är en toblerone.
Inte ombyggt hus för 600 svarta tusenlappar. Inte svarta barnflickor, inte obetalda TV-licenser. Listan på Den Moderatstyrda regeringens meriter kan göras längre. Hos S hittar den en toblerone, en 12 år gammal toblerone.
Vi kan sannerligen vara stolta över vår partiledare!!

6 kommentarer:

John sa...

Ifall du tror att en Toblerone var det enda som Mona Sahlin glömde att betala så är du nog ute oc reser...Jag rekommenderar dig att google lite om händelsen så att du får rätt fakta om er partiledare.

arne sa...

Högern har alltid haft denna taktik, nedvärdera sina motståndare och törs inte diskutera sin politik. Alla vi som röstar på dom rödgröna betraktas som mindre värda och dumma. Tror dom att vi inte kan tänka själva. Det är ju så lätt att genomskåda deras taktik.

olgakatt sa...

I efterdyningarna till "toblerone"-historien fann man att ett antal av de värsta belackarna hade gjort MYCkET större betalningar med sina jobbkort - men det blev inga stora rubriker. Reglerna var inte så tydliga på den tiden, man kunde använda kortet och betala efteråt. Fö hade Mona också stora egna utlägg som hon kunde kräva jobbet på. Men det stod med väldigt små bokstäver i pressen.

Fritt ur hjärtat sa...

Johan, förstår att du är vilseledd om det är på googel du letar fakta;-)

Arne, taktiken är lika dålig som alltid hur länge de än använt den, men det visar att det inte har något att komma med.

Olgakatt, jag vet och jag har predikat det många gånger. Nu minns jag inte vem det var men en borgerlig man råkade ganska illa ut i samma veva om honom talar ingen. Å då var det som sagt oklara vilkor.

Anna-Lena Heydar sa...

Precis som andra konstaterar jag att Odell har dåliga argument för sin politik om han tar till sådana simpla retoriska knep.
Å ena sidan är det bra att väljarna har högre förväntningar på oss socialdemokrater, än vad de har på de borgerliga företrädarna. Det visar att vi inte brukar göra den typen av överträdelser, för visst var det fel av Mona att använda kortet, även om reglerna var otydliga. Det har hon ju bett om ursäkt för och nu är det dags att börja diskutera politik.

Fritt ur hjärtat sa...

Anna-Lena, visst är det dags att gå vidare och fokusera på politik
:-)