lördag 26 juni 2010

Lite bilder

Systerdottern som gärna fotograferar tog hand om min kamera igår. Här är lite av resultatet.
Förrätten, kantareller på pumpabröd.
Varmrätten, Panerad ekologisk torsk, persiljestuvad färskpotatis, riktigt god sallad med fetaost.
Efterätten hade gästerna med sig, någon typ av cheescake med hallonsmak, supergod.Vädret stod oss bi, vi åt de två första rätterna ute och flyttade in lagom till kaffet och efterätten. En koll på termometern visade att det var 15 grader, men blåsten gjorde det kallt.
Att hantera engelska språket gick över förväntan, man eller läs, jag, kan ju inte sitta tyst en hel kväll:-) Svåraste orden blev inte alls något krångligt invecklat, det som glömts var blomkål och nyckelpiga, men ungdommen i sällskapet löste det. Vi fick också berätta för vår utländske vän att vi inte firar typiskt svenskt, i ett annat hem hade det gått till på annat sätt.

Vi lärde oss att Estland firar midsommar, som vi gjorde förr ett fast datum. Man firar med eldar, grillar och skålar mer, fast hur mycket man skålar här varierar förklarade vi.....
Jag jämförde med grekernas tradition som är liknande.

Idag blir det högläge med mitt mycket förhoppningsvis tillfälligt ömma ben. Solen strålar så jag hamnar säkert på altanen när maken röjer huset efter igår. Inget direkt inplanerat bara vila i hemmets och familjens famn, inte illa faktiskt.

2 kommentarer:

The cottage by the Cranelake sa...

Allt den där maten såg härlig ut :-) :-) Idag åker jag till kompisar och har med mig en bananpudding. Har aldrig ens hört talas om det förr :-) Receptet fick jag av en amerikansk bloggkompis. Skall visst vara en traditionell sydstats efterrätt.

Testade fyllningen och den är himmeslkt god och framkallar antagligen en mindre hjärtattack med tanke på vad som är i :-) :-) :-)

Ha en riktigt trevlig midsommardag!
Christer.

Fritt ur hjärtat sa...

Christer jag var och kollad hos dig tidigare idag så jag så bananpuddingen, det låter skumt...men jag tror dig när du säger den är god.:-))

Här ska vi fortsätta äta gott och ta det lugnt, hoppas du får det precis lika bra!