fredag 25 juni 2010

Midsommar!

Midsommarafton, jag tycker själva ordet är vackert. Det låter stämningsfullt på något vis. Midsommarafton, egentligen har jag inget förhållande till denhär högtiden. Vi har inte skapat någon egen tradition som vi återkommer till år efter år, det är mer en helg bland andra. Fast med ledig fredag. Varesig maken eller jag äter sill så de traditionella midsommarbordet har utrotats här. Vi äter naturligtvis god mat, men när gör vi inte det... Idag får vi gäster. Det blir något av ett knytkalas där vi står för förrätt och varmrätt, gästerna kommer med efterrätten. Det blåser som vanligt alldeles för mycket. Är det någon mer än jag som tänkt på att det är en förändring i klimatet, det blåser nästan alltid nu för tiden.
Vi tänker ändå börja ute, får väl flytta in när vi fryser eller blåser bort.

Maken städar, fixar så vi kan sitta ute, förbereder helt enkelt. Själv försöker jag som vanligt hålla mig ur vägen. Sista helgen i det tillståndet hoppas jag! Nästa helg får jag gå, det kommer inte att vara lätt men det kommer att vara tillåtet...... Hoppas jag, som jag sa till kollegan J som besökte mig igår, jag vågar nästan inte tänka att det gått bra, på onsdag får jag veta.

En utländsk gäst dyker upp idag, samtalen kommer att föras på engelska. För mig innebär det att det inte bara blir en lugn och skön midsommar, den kommer också att bli ovanligt tyst;-)
Önskar alla precis den midsommar ni vill ha!!
Avlutar med att bjuda på den fantastiska Henry Hudson som precis lagom slagit ut.

2 kommentarer:

Eva Hillén Ahlström sa...

En riktigt, riktigt fin midsommar önskar jag dig, Simone.

/Eva

Fritt ur hjärtat sa...

Tack Eva, det samma!