söndag 27 juni 2010

Rastad!

Igår lade maken upp en plan för dagen. Idag ändrade han den till förmån för mig:-) Han hade tänkt ta med sonen och bottenmåla båten, för att sjösätta i veckan. Men ändrade sig och sa att det funkar lika bra imorgon efter jobbet. Svårare att få ut mig på äventyr om man bara har en kort stund på eftermiddagen. Så vi bestämde oss för diverse plantskolor och att äta frukost ute. Yerba är ju stängt på söndagar så det vi kunde komma på var Snäckan. Dit kommer man i rullstol hyfsat lätt, inne på gården är lä och helt okej att sitta. Efter macka och kaffe blev det kulglass från Kling, MUMS!

Vidare for vi mot Nisses växter och blomsterlandet. Om allt går som planerat kommer jag vara mer rörlig redan nästa helg så vi chansade och köpte växter till lite urnor idag. Det har sett hemskt trist ut att inte ha något på varesig trappa eller altan. Nu komponerade vi dem allteftersom vi såg utbudet. Make komponerade en egen, den går i blå toner. Helst ville han ha bloddroppe men när jag sa att de bara trivs vid häcken eller på framsidan huset ändrade han sig. Att välja växter efter de förutsättningar man har kräver viss erfarenhet...

Nu blir det rullstolsplantering:-) Maken sätter mig i rullstol på gräsmattan. Han tar allt jag behöver och placerar inom räckavstånd omkring mig, ett litet bord framför så tar jag en sak i taget. Väldigt glad och tacksam över den här utflykten. Jag trivs allt i solen på altanen, men att få komma på äventyr är alltid roligt. När jag nu får sitta ute och plantera blir det som bonus.

2 kommentarer:

HeLena sa...

Låter skönt! och så härligt att få fint runt i kring!
Håller tummarna för att du slipper rullstolen nästa helg!!
Må så gott i solen!

Fritt ur hjärtat sa...

HeLena, ja det är roligt att det nsäatn ser ut som andra år. Imorgon får jag veta...hoppas, hoppas.