torsdag 8 juli 2010

Vad gör Reinfeldt för att få sova?!

Har inte följt Almedalstjajet speciellt mycket, men hörde en snuttifikation av den omvände Reinfeldt. Inte nog med att han blivit pastor på gamla dar han tror han är rolig också. Eller ska man kanske tillstå att hans talskrivare försöker göra honom rolig...

De Rödgröna hävdade han, å de här är citat ur minnet, inte ordagrant, kunde inte sova om de inte fick höja skatterna. Så urbota löjligt så jag blir arg.

Reinfeldt, du då, vad får dig att sova gott?
Ännu en utförsäkrad? Eller att skänka miljoner till de 10 % av befolkningen som har mest, alltså att öka klyftorna. Eller att späda på folks osäkerhet inför framtiden?

Jag skulle sova gott om jag visste att jag inte riskerade att bli utförsäkrad, om jag visste att pengarna till kommunen säkrar en bra äldreomsorg, en bra skola och bra barnomsorg. Om jag dessutom kunde lita på att min arbetsgivare faktiskt anpassar en tjänst åt mig efter min arbetsskada, skulle jag sova gott.

Nu är jag ju frälst sedan förut så jag går inte på några Nya Moderater i deras försök att frälsa oss. För att säga som Alexander Bard sa, (det var helt enkelt underbart sagt) Det räcker inte att Reinfeldt står och säger att de är nya Moderater för det räcker att Beatrice Ask, Mats Odell (eller lägger jag till) Gunilla Karlsson börjar pratat så hör man ju att det är samma gamla Moderater. Det sover inte jag gott av i alla fall!

2 kommentarer:

Peter Berg sa...

Han läser Mona Sahlins nya bok.
Sen får han väckas med en sån
där tuta som fotbollsfans i Sydafrika använder.

Fritt ur hjärtat sa...

Peter, verkar bra tycker jag, då gör han i alla fall inte fler dumheter!