tisdag 24 augusti 2010

Bryta ihop, bara lite.

Var hos Sjukgymnasten idag, inte varit där sedan proppen i benet. Försökte förklara mina olika smärtor, hur ologiska de är och konstiga. Hur de inte har med belastning att göra utan mer läge. Ha klämde tittade och satt mig i träning. Sedan försvann hann....
Väl tillbaks hade han tagit telefon och fått tag på min ortoped!
Han kunde å sin sida berätta att den senaste röntgen som togs akut, när jag hade proppen, ser bra ut, jättefin sa han.
Jag trodde inte annat, har försökt förklara att det inte är en skelettsmärta...

Däremot trodde han sig förstå vad problemet kommer ifrån. Han har som en försiktighetsåtgärd skruvat skruvarna igenom benet, för att det ska vara mer säkert än på förra benet. Detta har fått till följd att 10mm skruv tittar fram inuti mitt knäveck, från baksidan benet helt enkelt.
Där sitter muskelfäste........ Ortopeden säger att han gjort detta med beräkning och hoppats att det skulle gå bra, det är inte nödvändigt att man känner något. E han dum eller e han du?! Klart det jävlas, det är ju mig det handlar om!
Alltså skaver skruvspetsar i mina muskelfäste. SÅ nu vet vi det...Ortopedens förslag på åtgärd är att äta mer medicin, smärtlindra helt enkelt, vilket är omöjligt om jag vill behålla förståndet. Sedan kan man efter sex månader operera igen och ta bort skruvarna.

Så när jag har gråtit färdigt idag ska jag bita ihop och försöka finna något positivt i det här också....

6 kommentarer:

Västanvind sa...

Hej igen,
Jag reagerar väldigt starkt på din behandling.
Det är ju inte 1800-talet...

Jag hade nog försökt med en annan ortoped kanske t.o.m. anmält till Lex Maria eller något.
Det är ju alltid enklast att skicka hem folk med t,ex. Voltaren, så är de lugnt en stund.
Förstår att du hardet hemskt.
Hälsn. Eivor

Monica sa...

Låter ju bar inte riktigt klokt... Håller med Eivor, prova någon annan!

HeLena sa...

Hualigen! Men, alltså ska det vara så?? Jag hoppas du hittar en bra lösning som funkar för dig!! Kom ihåg att du BESTÄMMER om din kropp även om jag förstår att det är svårt, nästan omöjligt i Sverige idag:-(. Jag känner med dig och hoppas hoppas det löser sig på bästa sätt!

Fritt ur hjärtat sa...

Eivor, jag förstår att detta verkar märkligt men egentligen har ortopeden inte gjort fel... Han har planerat detta för att vara säker på att skruvrna sitter. Personligen tycker jag det är snicksnack, förbärigheten sitter inte i att de går igenom benet, men men...Operationen jag genomgår är det få läkare som gör, kanske därför man blir dåligt nbemött t.ex på akuten, de törs inte utan måste rådgöra med de som kan.
Jag tycker trots att det gör ont att det är bättre att veta vad som gör ont och varför, då kan jag hantera det och träna andra muskler. Nu tror jag det blir bättre.

Monica, jag vet det låter inte klokt men läs mitt svar till Eivor så förstår du att det är korkat men bäst att gilla läget...typ:-)

HeLena, nu hoppas jag att det blir bättre och bättre dag för dag, nu kan ssg ge mig övningar som inte sliter på just det muskelfästet. Nu blir det nog bra!

Solnasnackar´n sa...

Skönt är du är positiv trots eländet!

Fritt ur hjärtat sa...

Loa, man måste det man måste:-)