fredag 3 september 2010

Fredagstema.

Så är det dags igen för fredagstemat, jag hoppar på igen och hoppas det kännas bra denhär gången. Först ut är Olgakatt och idag ska vi skriva om lekar "lekar jag gillade när jag var liten".

Konstigt för det blir helt blankt hos mig. Kanske beror det på att klockan är innan tuppen vaknat, eller att jag inte riktigt kan sätta in "när jag var liten" i rätt tidsperiod.

När jag var liten var det alltid sommar, alltid sol och jag var alltid i Bovallstrand. Så märkligt men det är min känsla.
När jag blev något större och skolan började lekte vi ungar på strömstadsvägen Röda Vita Rosen. Jag minns inte så väl men vi var två lag som hade olika uppdrag tror jag.

Ännu äldre flyttade jag till Karlstad och där på gården vid hyreshusen lekte vi "Burken". Egentligen gömme men man räknade inte, man sparkade iväg en bur och den som skulle leta var tvungen att först hämta burken och fick först därefter leta.
Selektivt minne kan man troligen anklaga mig för inser jag.
Åker till Stockholm, därav denna tidiga timma men lovar svara på kommentarer och läsa era inlägg på måndag.

Trevlig helg.

9 kommentarer:

maisoui sa...

Röda vita rosen är vi nog många som har lekt och det verkar som om minnet är lika dåligt på oss alla...haha..

Trevlig helg!
Kram!

Pettas sa...

Röda vita rosen är någonting helt främmande för min del. Låter spännande.
Precis samma sak hände även mig, jag kom inte ihåg hur leken gick till, leken som jag mindes men inte desto mera om just den, men en hel massa däromkring.
ha en fin helg:)

olgakatt sa...

Vi har alla selektivt minne! Jag tycker det är som om man hade olika byrålådor i minnet. Somliga är svåra att öppna men när man väl dragit ut en så rinner det till av bara sjutton!
Visst vara alla somrar varma och soliga - utom en, men då hade jag ny blå regnkappa, haha.

Grekland nu sa...

Jaha, här kommer en till som lekte Röda och Vita rosen! Annars tycker jag precis som du att det är svårt att komma ihåg. Själv minns jag nästan bara sånt som det finns foto på. Men det är väl härligt att det i ditt minne nästan alltid var sommar och sol!

Anna, Fair and True sa...

Har inte varit inne här på länge men nu tänkte jag börja igen :)

När vi lekte "burken" hade vi ingen burk utan man kulle gömma sig och när man hittade någon skulle man springa tillbaka till utgångspunkten, t ex ett träd, och skrika "burken". Om den som gömt sig hann först så klarade han eller hon sig.

StrandMamman sa...

Bättre ett selektivt minne än inget minne alls ;)

Fritt ur hjärtat sa...

maisoui, tack, en trevlig helg blev det. Undrar just om någon kan berätta vad vi egentligen gjorde när vi lekte röda ita rosen:-)

Pettas, minnet är underligt. Skönt att vi är fler som har det om vi har det:-)

Fritt ur hjärtat sa...

olgakatt, Börjar med att tacka för att du tagit dig an temat.Det stämmer som du säger att när man väl öppnat lådan och rotat lite så bara väller et fram. Det här med minnet är lustigt.

Gkerklan.nu, mitt problem med Röda vita rosen är att jag liksom bara vagt vet vad vi gjorde, men jag vet att vi lekte den. Foto gör mig förvirrad, plötsligt vet jag inte om jag minns eller om jag tror jag minns för jag sett fotot...

Fritt ur hjärtat sa...

Anna, du är så välkommen tillbaka så:-)När du beskriver burken mins jag att vi också gjorde så, men ocksåmnatt vi sparkade på den...snacka om luddiga minnen.

StrandMamma, så sant så sant!!