måndag 20 september 2010

Som ett slag i magen.

Visst har jag haft fel förr, men jag tyckte verkligen jag kände vind i seglen Valrörelsen gick inte i motvind. Att SD kommer in är för mig det största nederlaget. Hur mycket Den Moderatstyrda alliansens ledare än talar om att de vunnit, ser jag bara förlorare.

Efter en sömnlös natt har jag kommit fram till följande. Eftersom demokratin är helig kan vi inte raljera över andra människors val. Att vi har läget vi har nu borde säga något till alla styrande. Nu är frågan hur man hittar kraft att gå vidare. För vidare går man, sväljer stoltheten och kämpar på, hur då??

På lokalplanet är det lika illa, med flera mandat för SD. De har förut haft en tom stol. Socialdemokraterna går fram något marginellt men har inte majoritet. Eftersom MP är "nytt" i Uddevalla vet man, i alla fall inte jag, var de hör hemma. Det har i annan skepnad som "SU" stöttat den styrande alliansens två senaste budgetar om det säger något....

På det personliga planet får det också konsekvenser. Det kommer innebära att jag inte kan opereras en gång till utan får leva med skruven i knät som misshandlar mig.

Det innebär så vitt jag ser inga stora förändringar i den nämnd jag suttit. En nämnd jag för övrigt tycker varit rolig även i opposition Vi brukar jämka ihop oss rätt bra. Kultur och fritid har ju inga gigantiska frågor som skiljer ideologiskt. Däremot lär vi väl få en konserthall på museet, en glasentré på Östrabo och inget kulturhus, det tycker jag känns tungt.

Mycket återstår naturligtvis, läget är så jämnt att jag undrar om någon kan få majoritet i Uddevalla.... Hur som helst är hela valresultatet som ett slag i magen!


Bilden lånad via google bildsök.

7 kommentarer:

Pettas sa...

Ja paradoxalt nog så är demokrati inte alla gånger demokratiskt när man börjar utöva den makt som erhålls på grund av ett demokratiskt vals utgång. När man höjer rasismens fana högt har demokratin för de utsatta fallit. Grymt.
Det är inte demokrati när den är som bäst.
Upp till kamp!

Anders Nilsson sa...

Hej Simone, låt oss inte förtvivla, vi gråter och samlar ihop oss. SD är ett faktum som 94.5% av folket inte valde. Det ska synas och prägla politiken. Och det går att hantera. Det är SD som har fått problem för nu ska de börja leverera.

Låt oss då inte göra samma misstag som i Danmark och Norge, där pestflaggan höjdes i retoriken, men där platsen vid köttgrytorna blev så lockande att man tog in dom i stugvärmen där det passade majoritetstänkandet.

Världen har inte gått under, det är nu vi ska börja bygga den.

Fritt ur hjärtat sa...

Pettas, sant, demokratins baksida skulle man kunna säga...

Anders, det är väl enda strategin, bryta ihop för att sedan bita ihop. Nu måste vi förhålla oss till verkligheten. Kanske också glädjas över att 95 % inte röstat på SD...

olgakatt sa...

Hög tid att börja bemöta SD direkt och argumentera med dom! Deras martyr-roll har onekligen spelat dom i händerna.Så nu måste alla ärmar kavlas upp igen och argumenten vässas i SD:s favoritämnen!

Anna, Fair and True sa...

Ja, här är en till som är ledsen. Jag har också upptäckt att några släktingar röstat på SD och är osäker hur jag ska ställa mig till det. Kommer nog skriva ett inlägg om detta. Det har ju att göra med om man ser demokratin som en process eller ett mål i sig. När vissa åsikter blir för extrema blir nog målet starkare än processen för mig...

Musikanta sa...

De flesta som valde att INTE rösta alls hör till det röd-gröna blocket har jag läst! Kanske dags för er att försöka göra något åt det...

Många ungdomar har också valt att inte rösta. Varför? Och förskräckande många i gymnasiet har röstat på SD. Det tycker jag är riktigt skrämmande! Där måste man ju börja!

Jag tycker att det är bra att du vill bita ihop och ta nya tag. Hur många gånger har vi i alliansen inte fått göra det?
Hoppas att det ordnar sig med din operation!
Kramar från Ingrid

Fritt ur hjärtat sa...

Olgakatt, japp enfter en dags sorg kavlar vi upp ärmarna.

Anna, baksidan av demokratin som jag sagt ett par gånger, ser vi ju tydligt här. JAg tröstar mig med att folk reagerat och jag får lust att göra något. Har också nära som röstat på SD och vet inte hur jag ska hantera det, äna.

Musikanta, såklart det är dags att försöka göra något åt det och glädjande nog ökade valdeltagandet i Uddevalla just i de delar som haft riktigt lågt valdeltagande. Tycker man ska ställa relevanta frågor kring att folk inte röstar och jag vet att det görs.

Att bryta ihop för att sedan bita ihop är jag bra på...vilket däet gäller val eller operation, sed det kommer gå denhär gången också.