tisdag 12 oktober 2010

I huvudet på en krönikör.

I torsdags skrev jag ett inlägg här på bloggen om en krönika i Bohusläningen som på ett inte helt okej sätt nedvärderade Uddevalla Riksteaterförening. Den nedvärderade också Regionteater Väst, men de är kapabla att svara själva. Idag hade vi så replik i tidningen, både föreningen och Regionteater Väst. Naturligtvis har krönikören svar direkt. Jag blir bara trött. Svammel tycker jag det blir i svaret. Å som om hon inte hittar nog med argument svarar hon med händelser som inte alls är nämnt varesig i krönikan eller mitt svar.Inser att det är hon som framstår som sur snobb Föreningen strävar på, som alla andra föreningar har vi med och motgångar. Men vi ältar inte, vi tar lärdom, lägger bakom oss och går vidare. Livet vore bra tråkigt annars. Kanske är det så för krönikören som inte släpper det förgångna Jag vet inte när det var storhets period för kultur i Uddevalla med hennes mått mätt. Men konstaterar att bara en vanlig vecka som denhär. erbjuds Uddevallaborna

Vår svenska historia. Föreläsning med Dick Harrysson, Owe Thörnquist, Rolf Wikström, Berättarkväll, lunchteater, lunchmusik, Uddevalla Kammarorkester med den välkände klarinettisten Håkan Rosengren, Allsång, Konsert med Slowman Band,och VIVAGINA, som dessutom ger extraföreställlning av. Till detta är det utställningar, flera öppet hus och filmer på olika biografer.

I lilla Uddevalla där det aldrig händer något....... Med detta i sinnet är det svårt att förstå vad som rör sig i huvudet på vår kulturkrönikör.

5 kommentarer:

olgakatt sa...

Om denna kulturkrönikör har det som så många kulturjournalister har det i dessa dagar när sportsidorna får ALLT och kultursidorna ett avgnagt ben så betrakta henne med medlidande! Inte ens Uddevallas imponerande utbud lär trösta henne, hon är för stressad och underbetald!

Gunnar Klasson sa...

Jag blev förbannad i morse när jag läste detta. Först skriver den välkänt fisförnäma krönikören nedvärderande om proffs- och amatörteater. (Tänk att aldrig behöva prestera något själv utan bara kunna luta sig bakåt och vräka ur sig vilka oförskämdheter som helst).
Sedan är det tyvärr så att krönikören får, som vanligt i tidningsvärlden, alldelesoförtjänt sista ordet genom att beredas utrymme att svara direkt.
När har vi hört eller läst att journalister erkänt att de haft fel? ALDRIG!!!!

Fritt ur hjärtat sa...

Olgakatt, detta är inte fallet här, en pensionerad journalist som frilansar och är allmänt sur..

Gunnar, tack! Känner stor frustration blir mycket nöjd av din kommentar eftersom den visar att fler ser det jag ser...

Busan sa...

Jag blev också glad av Gunnars kommentar :-) Förstår inte varför hon får utrymme i tidningen ö h t. De har ju egna kulturskribenter - som har betydligt bättre koll på läget.

olgakatt sa...

OK, DÅ ska hon ha pisk!