fredag 8 oktober 2010

Show and tell, Fredagstema.

Pettas säger att vi idag ska skriva på temat "Historien upprepar sig". Jag får storslagna tankar men blir lätt politiks och det har jag ingen lust med. Även om det idag är lätt att prata om fascismen och nazismens framfart och fråga om vi inget lärt av historien...... Men jag släpper det. Får en textrad av Björn Afzelius på pannloben, men får inte fram den...i vilken låt är det han sjunger om att historien upprepar sig?
Nåväl jag VILL ha lite ha gladare tongångar och det är väl jag som bestämmer här?!
Alltså historien upprepar sig, gång på gång, år efter år och jag är så tacksam. När det är vår längtar jag till sommar, när det är sommar väntar jag på höst. Vinter väntar jag väl aldrig speciellt mycket på, men snö till jul det vill jag ha. Därefterter det dags för våren igen. Vilken underbar historia att upprepa sig, årstiderna verkligen något att lita på. Nu hade det ju varit snyggt om jag hade bild från exakt samma ställe vid fyra olika årstider, men det är inget jag direkt skakar fram....... Men idén är bra, tror jag ska sikta på att samla på mig det. Icke desto mindre blir det lite årstidsbilder.
Hösten med sin underbart mustiga färger.
Vinter, sålänge den inte slaskar tycker jag den är helt okej. Våren, finns det något ljuvligare än de första livstecknen från naturen...Sommar, inte vill jag vara utan den heller. Är tacksam att historien upprepar sig.

För er utlandssvenskar vill jag rekommendera mitt album från igår så ni får följa med på en HÖSTPROMENAD. Med detta önskar jag alla en trevlig helg.

4 kommentarer:

Annika sa...

VAD fint och SANT du fick till det, Simone!!
Skriver under på allt. Sådär ÄR det ju. Man gläder sig så över de fyra årstiderna, och kanske speciellt över vårens återkomst.

Ska spana in din höstpromenad också.
Ha en fin helg, och du tolkade temat toppen (för det var svårt, och värre blir det i nästa vecka).
Kram!

olgakatt sa...

Såklart! Det är ju den mest närliggande och påtagliga upprepningen, fr a för oss som har 4 årstider.
Jättebra! Och vackra, stämningsfulla bilder.

Musikanta sa...

Jag håller med Annika, vilken fin tolkning av temat! Att jag inte tänkte på det själv, haha! Men jag hade, som du, inte någon lust att skriva om krig och elände, som alltid upprepar sig.

Ska ta med miga kameran och ta några foton från samma ställe under olika årstider. Bra tips.
Underbara bilder du har tagit på din höstpromenad!
Kram från Ingrid som önskar dig en skön helg.

Fritt ur hjärtat sa...

Annika, tack, gott för mig att det känndes sant. Jag ville verkligen inte vara politisk men samtidigt seriös:-) Pettas har sannerligen gett oss att bita i...

Olgakatt, tack, så påtagligt att man nästan glömmer det.

Musikanta, kul att du gillade inlägget, och roligt att du "tar" min idé med bilder på ett och samma ställe. Frågan är bara när man ska börja...