torsdag 28 oktober 2010

Show and tell, Fredagstema.

När jag slutade tro på tomten/storken är Pettas sista tema. Det är verkligen klurigt för jag kan inte minnas att jag någonsin trott på någon av dem. Storken tror jag aldrig manpratade om hemma så det är kanske en enkel förklaring. Det här med tomten gör mig mer bekymrad. Jag inser, och jag har nämnt det här förut att jag inte har några minne från när jag var lite. I alla fall väldigt få och alla när jag blivit lite större. Inte en enda jul minns jag innan kanske 8 års åldern. Då var det två tomtar och jag minns hur jag funderade på vilka det kunde vara så då trodde jag uppenbarligen inte. Det blir så trist och tråkigt från mig. Tack Petta för denhär månaden. Nu tar Musikanta över. Jag har redan åkt till Stockholm över helgen så det blir inga kommentarer är jag rädd. Men jag ska be att få återkomma:-))

Några av mina tomtar som snart får komma ner från vinden:-))
Trevlig helg!!

6 kommentarer:

Musikanta sa...

Samma här! Jag kommer heller inte ihåg någon jul innan den åldern. Min farfar var alltid tomte sedan och honom var det ju ingen konst att känna igen!

Storken var heller aldrig med i bilden - SÅ upplysta var väl föräldrarna även om de inte vidrörde ämnet om hur barn kom till under hela min uppväxt...
Ha det så trevligt i Stockholm!
Kram från Ingrid.

Annika sa...

trodde aldrig på storken. Visste för mkt för att tro på honom/henne :-)
Tomten slutade jag tro på tidigt. men det var lika kul iaf.
HA så roligt i Sthlm!!!

Lotta sa...

Nej, jag minns heller inte riktigt hur det var med tomten när jag var liten. På alla kort kramar jag om honom och ser glad ut i alla fall.

Pettas sa...

Jag tror nog att de flesta barn tror mera på att det skall vara en tomte på julen än på själva tomten som sådan. Som liten genomskådar man ju påsatta "masker " så lätt:)

Fritt ur hjärtat sa...

Musikanta, kanske är så hos fler än jag trott. ANdra berättar så i detalj om barndomsminne och jag sitter alltid och minns ingenting. SKönt att inte vara ensam i det!

Annika, storken minns jag som sagt aldrig att ågon nämnt. Men visst var det så med tomten att det var roligt att den kom, att försöka lista ut vem det var o s v. T o m, nu när vi bara är tre kommer tomten:-)

Fritt ur hjärtat sa...

Lotta, smart jag måste be om lite foto från jular från förr, då kanske minnet kommer:-))

Petta, så sant så sant. Här tar 13-åringen på sig en viktig min och säger, jag är tomte i år. Att tomten inte ska komma finns inte..