måndag 1 november 2010

Kom igen tjejer vicka på häcken!!

Efter en hel helg i Stockholm där det hänt massor är det många intryck som bråkar i huvudet. Men en sak som verkligen fångat min uppmärksamhet är alla dessa tjejer som stolpar fram i högklackat. Tjejer i alla åldrar faller för det skyhöga skomodet och kan sedan inte gå. Det ser så hemskt ut. Vad är det som gör att man låser knäna i starkt läge för att stolpa fram. Är man rädd att falla ner kansk. Det finns bara ett sätt att gå snyggt i skyhöga skor, böj på knäna och vicka på rumpan. Ju mer man vickar på rumpan desto snyggare går man. Jag lovar, har varit expert;-) Kom igen nu tjejer, sluta stolpa omkring, vicka på häcken!

8 kommentarer:

Annaa M sa...

Jag tror fina flickor har lärt sig att man inte ska vicka på häcken. Då blir det som det blir. Jag ska prata med dotter om detta när hon vaknar.

Lae i Nordtorp sa...

Ett alternativ kan kanske vara att minska klackhöjden.

Anders Nilsson sa...

Tänk vad härligt att vakna en måndagmorgon och finna en sådan rubrik bland sina favorritbloggar. Komjust från Gbg där min dotter led av "dagen efter" en helkväll med såna klackar. :)

Fritt ur hjärtat sa...

Anna, e de så illa tror du, de e ju kvinnligt att vicka på häcken, när blev det fult?

Lae, jo för somliga av oss är det klokast men alla är ju inte kloka;-)
Anders, glad att vara till nöje. Inte ofta jag ligger på mest lästa listan på S blogar...;-)

Annaa M sa...

Det har då varit det under hela min livstid i alla fall! Men allvarligt talat... dotter ger dig rätt, det handlar om att röra höfterna i sidled för att få en bra gång. MEN kvinnor i allmänhet i vår kultur är stela i höftpartiet. Och det är inte genetiskt utan kulturellt betingat. Du är dansant Simone, och dans handlar om att ha rörliga höfter. Annars blir det stelt. Kolla Let´s dance, kolla hur lång tid det tar för framförallt de flesta yngre kvinnor att få in rörlighet.

Om man läser stilråd så är ett av de vanligare "hur man döljer sin breda rumpa". Jag är inbankad att breda höfter inte är något fint, att pojkar gillar stora rumpor gör det nästan ännu mindre fint. Så fina flickor håller sin rumpa stilla och försöker att få den att se mindre ut. Och knäar i högklackat.

Fritt ur hjärtat sa...

Annaa, jag tycker det är sorgligt på något vis det du beskriver, inser att det säkert är så. Att bejaka sin kvinnlighet är inte att tänka på... när blev det så? Sen är jag såklart nöjd att hon ger mig rätt:-))

Solnasnackar´n sa...

Vi manliga Solnabor har i vart fall fötterna på jorden.

Fritt ur hjärtat sa...

Loa, det kanske är att bejaka sin manlighet:-)