tisdag 2 november 2010

Stockholm i mina fötter.....

Kanske lite i mitt hjärta också, men mest känns det i fötterna. Tåget både avgick och ankom i tid. Jag ställde väskan på hotellet, incheckningen är mycket senare, så började jag promenera. Först lite på måfå utan större plan, men vädret var strålande om än blåsigt, så en båttur skulle sitta bra tänkte jag. Fina fotomöjligheter och möjlighet att sitta ner en bra stund. Till T-banan, köpte kort och for till Kungsträdgården. Jag är själv imponerad över hur rörlig och hur säkert jag numera rör mig i Stockholm. För 10 år sedan gick jag vilse hela tiden. Det händer nu med men har jag bara koll på att det finns tunnelbana att ta till fixar jag även det.

Däremot fixade jag inte att inte båtarna låg där de skulle. Båtarna är flyttade 400 meter, till Nybroplan stod det på en skylt, på en karta visade de var jag var.... Sa mig inte ett dugg. Jag hade 50 % chans att gå rätt, höger eller vänster. Tittade mot slottet och såg flera båtar ligga där, funderade om de sagt Nybroplan någon gång under prinsessbröllopet, båten la ju till där då. Valde till slut det, och det var såklart fel. Att gå tillbaks 400 meter för att sedan gå 400 meter till åt andra hållet orkade jag inte så jag gick istället upp och vandrade i gamla stan. Hittade en Indiska, fast inte i kedjan och köpte mig en tunika. Gick gott och väl mer än de metrar de blivit om jag gått tillbaks till båten....

Hamnade på drottninggatan och affärer som sonen bestämt att jag skulle till. Boot strap, piercing och något långärmat, var beställt. Det tog mig flera affärer, men till slut hade jag fixat hela beställningen. Bestämde mig för att leta reda på Södra teatern där jag skulle tillbringa hela lördagen. Vis av erfarenhet, vill jag ha ett hum om hur man tar sig dit. Lägga upp en rutt alltså. Söder tänkte jag, hur svårt kan det va.... Det kunde vara väldigt svårt! Frågade folk och fick vägbeskrivning, gick ändå åt fel håll. Var halvvägs till Globen när jag fick klart för mig att det var fel håll. Hittade så småningom rätt och var då nära döden kändes det som. Så backigt och svårt att gå, pust. T-banan och äntligen fick jag checka in på hotellet. La mig på sängen och försökte hitta kraft Skulle ju gå på Opera på kvällen. Kraften kom inte, det gjorde däremot Annaa, och hon sa att jag såg trött ut. Då bestämde jag mig för att stanna på rummet och vila, sova tidigt kändes som en bra plan. Så hade jag avverkat en hel dag i Stockholm, inte tagit ett enda foto men fått fötter och ben som värkte. Skönt då att lördagen skulle vara arbetsdag, det brukar ge mer lugn och ro:-)

4 kommentarer:

Annaa M sa...

Men du gick väl och åt i alla fall? Det var ju så nära.
Nybroplan är området nedanför Dramaten. Vilka båtar hade de flyttat dit? Vart hade du tänkt dig?

Jag måste kolla den där backen till Globen nån gång... Men nu vet du i alla fall att det är en backe upp till Södra teatern. Eller flera. Man kan ju svänga av från Götgatsbacken också, då blir det riktigt brant en stund.

Fritt ur hjärtat sa...

Annaa, jag hade tänkt mig sightseen, borde välja ord jag kan stava till:-))Åka runt och se Stockholm från en ny sida alltså.
Jag åt men på rummet, receptionen rekommenerade kebaben på hörnet strax intil. Desdtuom gick jag till bolaget och fixade en halvflaska rött.

Till Södra och Mosebacke hittar jag utan problem i fortsättningen, På nervägen var dessutom hissen igång:-))

Birgitta sa...

Götgatsbacken och upp till Mosebacke; jobbigt! Du måste ha blivit mycket bättre!
När, vad ska du göra på Södra teatern? Jag var och lyssnade på Cecilia Malmsten, Hillevi Larsson m. fl för några (?) år sen.
Bis

Fritt ur hjärtat sa...

Birgitta, det är sant jag är mycket bättre, andra ser det tydligare än jag själv. Alla svar kommer i inlögg idag och imorgon:-))