söndag 7 november 2010

En stilla tår och goda vänner, en bra helg.

Fredag blev ganska hektisk, jag fick lite oväntat att stå i. Sköt upp en del måsten till lördagen och hade lugnt med familjen på fredag kväll.
Lördag morgon när jag inte fick någon tidning insåg jag att det var röd dag. Jag visste det, men hade i virrvarret på fredagen helt förträngt det. Det ställde en del på sin spets, att åka till tippen var ju bara att ställa in för det är stängt, men att fixa vin till kvällens bjudning, det blev en utmaning... Efter några telefonsamtal hade vi plötsligt några flaskor vin, visserligen av okänd sort men ändå;-)

Jag tillbringade nån timma på Regionteater Väst där Uddevalla Riksteaterförening hade familjeföreställningen Hela världen i ditt huvud. En bra tänkvärd pjäs som gav mycket kommentarer från barnen efteråt. Ungefär samtidigt var maken på Mortens krog och pratade om Naturskyddsföreningen och klimatsmart mat. Vi är sannerligen en engagerad föreningsfamilj:-)

Lite logistisk samverkan och vi kunde samåka hem. Väl hemma var det dags att förbereda mat för kvällens begivenhet. Goda vänner, en föreställning med höga förväntningar och så den berömda kräftsoppan.

Vi for mot Östraboteatern, Tisdagarna med Morrie stod på schemat Lars-Erik Berenett spelar rollen som professor Morrie. Jag skrattade allt lite åt att jag just den här dagen inte skulle vara med föreningen vid föreställningen. Jag hade ledigt och var privat. Det innebar också att jag inte delade ut blommor till ensemblen Vilken miss... stora delar av 80-talet var jag "kär" i Hassel:-) Här stod han framför mig och jag missade chansen. I veckan hade jag också fått hans telefonnummer, då skrattade jag högt och suckade, "det skulle varit för 20 år sedan":-)) Åse, bästa Åse fick dela ut blommor och det var nästan lika roligt att se som om jag gjort det själv.

Föreställningen var bra, riktigt bra! Jag grät nästan från första stund. Jag vågar påstå att nästan alla grät. De mest matcho män torkade diskret tårar i mörkret. Efteråt är jag förvånad över hur mycket detaljer från boken de lyckats få med. Skådespeleriet är storartat, att förtvina på scen måste vara svårt men det gjordes mästerligt. Till och med det sludriga talet, men så bra att man ändå hörde. Mitch, spelad av Christian Arin genomgick en synbar förändring i sin roll och jag njöt verkligen av deras samspel. Har ni chansen så se den, låt er inte skärmmas av att ni läst boken, den klarar det.

Det är alltid trevligt att fortsätta någonstans efter en föreställning, att prata om det man sett ger en dimension till. Att man dessutom pratar en massa annat är bonus. Soppan var god, efterätten likaså och vinet ja det gick med tvekan att dricka....

Söndag morgon är vi uppe före tuppen. Son och make ska skjutsas till stationen för vidare färd till ett äventyr där de skulle ringmärka fåglar. Jag släppte av dem och hade sedan en lugn morgon. Strax innan 12 var det min tur att träda i föreningstjänst igen. Nu Naturskyddsföreningen. Jag stod i spisrummet på Bohuläns museum och bjöd på smakprov av klimatsmart soppa. Det var roligt att föra samtalen med de som tittade in. De blev nästan lite förvånade att det inte är svårare att vara mer klimatsmart när det gäller maten.

Väl hemma var jag såpass inspirerad att jag slängde ihop en klimatsmart soppa till familjen också:-)) Det har helt klart varit en givande helg, föreningsarbete, familjemys, bra teater med både skratt och gråt, dessutom familj och vänner. Jag är mycket nöjd med min helg, känns som bra uppladdning för en tuff oviss vecka.

4 kommentarer:

Musikanta sa...

En verkligt omväxlande och aktiv helg har du verkligen haft! Eftersom jag och MM "jobbar" i kyrkan så var det ingen överraskning med den röda lördagen :-) Skönt med vänner som kan ordna vin när det kniper i alla fall...
Kram!

Fritt ur hjärtat sa...

Musikanta, jag hade koll på den röda dagen ända tills en nära släkting hamnade på sjukhus, då förlorade jag kontrollen. Bra med vänner som har vinförråd:-)

Solnasnackar´n sa...

Vilken fin helg ni hade!

Fritt ur hjärtat sa...

Loa, ja den blev trots kaosartad inledning, riktigt bra!