tisdag 16 november 2010

Låt oss tillsätta en valberdning och se framåt.

Är verkligt trött på alla spekulationer om partiledare nu, dels de i pressen men också de från er kära partikamrater. Att vi talar om att det finns fullgoda kandidater är i och för sig inget fel men detta ständiga lanserande av "min" kandidat är inget jag gillar, alls faktiskt.
4 december tillsäts såvitt jag förstår en valberedning. Det är den vi ska förse med förslag, inte pressen. Visst är det en skön sits att vi har flera fullgoda kandidater att föreslå. Låt dem få veta er iver att se dem i täten. Säg det till dem så de vänjer sig vid tanken, hinner reflektera och så småningom, om valberedningen frågar, svarar klokt utifrån vad de kommit fram till.
Att många, snart sagt alla får en journalist i luren, eller en mikrofon framför sig där de i panik säger nej, nej nej, för att inte föregå processen blir snart löjligt. Vi vet att inte alla säger nej. Vi vet att det finns folk som vill, vågar och kan. Ge dem en rimlig chans och ge valberedningen mandat att arbeta i lugn och ro. Vi måste gå vidare och det gör vi bäst genom att ta ett steg i taget, framåt.