fredag 17 december 2010

Fredagstema, Show and tell.

Fredagstema är en utmaning för vem som helst som vill, att delta i. En månad var bestämmer vi temat för fredagen och alla deltagare tolkar temat efter eget huvud. Det heter Show and tell så bilder är lika viktigt som text. December är det Pitetjej som bestämmer och idag är temat "Halvårskoll". Jag bläddrar i bloggen för att få lite koll, vad har jag gjort och fotograferat de sista 6 månaderna..
Juli. Jag satt fortfarande i rullstol efter operationen. men hade fått börja belasta lite smått. Följden blev mycket sitta hemma, oftast med en god bok i skuggan på altanen. Ibland små turer i närmiljön. Augusti. Sista veckan på sommarlovet och vi var på Bassholmen som sig bör. Det fungerade trots att benen inte var okej. Utsikten blev en annan när jag satt...
Jag började på Facebook efter mycket tjat och påstötningar. Där dök det upp många vänner från förr som chockades över min hälsa så jag skrev två långa inlägg för att förklara. De går att läsa här. DEL 1 DEL 2

September. Valet innebar valrörelse och jag med min begränsade rörlighet kunde då med gott samvete sitta i valstugan. Det gjorde jag väldigt många gånger och det var nästan lika roligt varje gång. September var också utbudsdagar hos Riksteaterns i Stockholm och jag åkte till Göteborg och gick på bokmässan. Oktober. Mest påtagligt är väl minnet av att jag började röra mig mer. Jag gick den första skogspromenaden och var helt lyrisk efteråt. Började promenera regelbundet på Mollön. Var i Göteborg visserligen på kryckor, men en heldag i roliga butiker o s v. Maken arbetade en period i Belgien och vi klarade av det bra hemma, sonen och jag. Kort sagt det blev påtagligt att jag var på G. November. Första snön med all kaos det innebär. Snön som visade sig ligga kvar och vi var alla snopna och väntade på hösten. Det blir en lång vinter är vanligaste frasen och vi tar upp ordet vänersnö från i fjol. Jag gör ännu en resa till Stockholm, den här gången med webbgruppen hos Riksteatern. Går på Södra teatern och ser och hör Carl- Johan Vallgren för första gången, det är kärlek vid första ögonkastet.
December. Snön fortsätter och vintern håller oss i ett stadigt grepp. Jag är tillräckligt röreslehindrad för att tycka det är besvärligt. Blir mycket sitta inne eller åka bil även helt korta sträckor. Jag är på vernissage på Bohusläns museum och gör en trevlig bekantskap. Magnus Gustafsson, konstnär från Uddevalla.
Jag fotograferar och medger fast jag inte gillar det att snö är åtminstone vackert.Nu önskar jag alla en trevlig helg. Själv ska jag söka julstämning på Liseberg:-))
Fler Fredagsbloggare hittar du i länkar hos Pitetjej.

6 kommentarer:

Musikanta sa...

Tack för fina bilder och trevligt inlägg. Skönt att höra att du är på bättringsvägen även om du inte är fullt återställd.
Kram från Ingrid

Saltistjejen sa...

Tack för att du delar med dig så fint av ditt halvår. Jag ahr nog inte heller riktigt förstått hur pass dålig du varit men det känns så fint att läsa att du är en kämpe och nu är så mycket bättre! Trots att du har dina hälsoproblem så gör du saker som ligger dig varmt om hjärtat och som jag gissar ger energi! :-)
Hoppas nu att du får en fin julhelg och att du kan njuta av snön trots allt.
Kramar!

Annika sa...

Nog har du haft det så kämpigt med dina ben. Förstår att det är så jobbigt för dig då det är vinter och dåligt före.
Men du ger dig ut iaf, som nu till Liseberg. Hoppas att ni får det jättetrevligt.
tack för fint inlägg.
Kram!

Solnasnackar´n sa...

Trevlig fjärde advent tillbaka! Som vanligt möcket, möcket fina bilder, Simone.
Ha det bra i ljusets Liseberg.

Fritt ur hjärtat sa...

Musikanta, tack, det blev bilder som varit med förut men de skildrar ändå halvåret bra.

Saltistjejen, tack, jag ser inget alternativ till att kämpa så det är inte så stor bedrift:-)
Önskar dig en bra jul också,

Fritt ur hjärtat sa...

Annika, mina dåliga ben får stå ut med Liseberg för huvudet behöver det:-)) Hoppas snöröjningen på Liseberg är bättre än den i stan...

Loa, Tack, Hoppas få en trevlig dag på Liseberg, men nu blev det snöstorm så man tvivlar....