onsdag 15 december 2010

Politiker som lyssnar, finns det?

Så hände det i morse igen, maken kastade tidningen på mig där jag låg i sängen. Denhär gången var det inte mina korkade partikamrater som sagt något... Däremot hade kommunalrådet Svennberg uttalat sig om vägarna runt IKEA. Och visst, jag håller med maken, DET ÄR MYCKET MÄRKLIGT ATT FÖREGRIPA PROCESSEN på det viset. Samrådet går ut imorgon! Är det någon som helst idé att människor i området omkring engagerar sig, lägger ner massor av tid för att svara på samrådet, när politiken bestämt sig innan samrådstiden ens är slut. Det finns ingen miljökonsekvensbeskrivning på det valda vägavsnittet, kanske det också är oviktigt?! Man ska spränga bort ett halvt berg för att underlätta avfart från de två håll det kommer minst trafik. 44:an som är hårdast drabbad kommer inte avlastas.
Man undrar vem eller vilka dessa politiker lyssnat och varför man ens har ett samråd och man inte bryr sig om att vänta in svaren. Märkligt att inte ens pressen ställer sig den frågan....läs artikeln HÄR,
Det var makens ilska det.

Sedan bar det sig inte bättre än att jag också blev arg. Eller trött, kanske är en bättre beskrivning. I den fortsatta läsningen ser jag att ordförande för Kultur och fritidsnämnden och samma Kommunalråd som ovan bestämt att Folkets hus kulturhusalternativ inte längre är är aktuellt. Man ska från det Moderata hållet istället samla alla kulturföreningar och fråga vad de behöver.
Jösses! Det har Folkets hus gjort i flera vändor. Svaren man fått passar tydligen inte Moderaterna, så de måste fråga en gång till. Och tänker jag, och nu blir jag riktigt trött. Om min ordförande i Kultur och Fritidsnämnden inte glömt bort mig när jag ville lämna en rapport, för andra mötet i rad, hade han inte behövt delta i dethär merarbetet. Om jag hade fått rapportera igår hade ordförande och sittande nämnd vetat att det helt nyss varit ett stort kulturrådsmöte där enigheten om ett Kulturhus på Kampenhof var stor. I kulturrådet sitter alla de föreningar de nu ska prata med.... Personligen tycker jag det vore bättre att sluta prata och vrida på allt så fort svaren inte passar. Det är dags att politiken lyssnar!!

3 kommentarer:

olgakatt sa...

Sk "samråd" tycks vara ett spel för gallerierna på fler ställen. Idag står det i tidningen om förlängt förordnande för regiondirektören i Skåne. Där har också politikerna redan bestämt sig trots att samrådet med facken ännu inte ägt rum. Denne direktören har under sin period hittills lyckats med att köra över alla fack, strunta i samråd och göra en olaglig sjukhussammanslagning - som ändå inte kan göras ogjord!
Men han tycks passa de borgerliga politikerna i regionledningen som hand i handske och får sitt förordnande förlängt...

Busan sa...

Jag läste samma saker o reflekterade (lika trött) att detta har frågats om, besvarats, diskuterats, kommenterats och planerats i alla fall sedan tiden för diskussionerna om idiotin i att dra en motorväg rakt genom sta'n - något som ju genomfördes. Kanske var det ett första led i nedläggningen av U-a sjukhus (man gasar ihjäl patienterna)? Det borde vara någon gång i mitten av 70-talet. Då trodde jag att det skulle dröja några år (typ 5) innan beslut om kulturhus skulle tas. Ha! Det är ju en mansålder sedan! Vilket också visar att för just den frågan är det fullständigt egalt vilket politiskt styre vi har i kommunen. Tyvärr.

Fritt ur hjärtat sa...

Olgakatt, tråkigt, verkar vara mer regel än undantag.

Busan. långbänk är kasnke inget ovanligt i sig men att börja en process liknande den som pågått de fyra senaste åren är verkligen bortkastat. Jag tolkar det som att man inte gillat svaren och då måste man dra det ett varv till.
Motorvägen genom stan är ett idiotiskt påfund men 1973 var bra vägar frälsningen trodde man. Precis som man tänker att marknaden är det idag...