måndag 13 december 2010

Tomtar på loftet.

Lördag, söndag och idag, sedan är nog alla tomtar, gardiner och alla måsten på plats. Bered den väg för herran sjunger jag, men bereda väg för julen tar mer tid i anspråk. 77 tomtar har nu funnit sin plats. Har jag inte fler tänker jag när jag kontrollräknar. Sedan efter ett 40-tal, skriker jag att jag inte har nog med plats... Ersätter varenda pinal med tomtar, i år har dessutom krukväxterna i matsalen fått ge vika. Tröstar mig med att det blir roligt att göra lite vårfint sedan, när jag behöver andra att sätta dit. Sonen har adopterat en tomte. Storebror i familjen har en jättestor som blivit kvar på vinden. Nä sa lillebror, inga tomtar på loftet! Den får bo i mitt rum tills han vill ha den. Så fick det bli. Jag har samlat 1 tomte per år till pojkarna så det har mer julsaker än annat när de väl flyttar hemifrån:-)) Nu blir det finlir och så sätter maken upp julgardinerna i matsalen ikväll, därefter kan den infinna sig, julefriden.

6 kommentarer:

Annaa M sa...

Det finns ju gott om mellanrum, det syns ju tydligt, du kan med gott samvete samla på dig flera stycken till! Du minns väl hur det såg ut hos min mamma?

Musikanta sa...

Så olika vi är, vi människor :-). Jag har En enda tomte framme som jag har satt bredvid adventsljusstaken. Kanske ska jag ta fram den andra jag äger som fortfarande står i skåpet så att han får lite sällskap...

olgakatt sa...

Mina tomtar får allt ligga och vänta i sin kartong till lille julafton, dom! Men dom är inte 77 st heller, förstår att du måste börja i tid!

Fritt ur hjärtat sa...

annaa, fullt lika luftigt är det inte överallt, men det är en strävan jag har. Dessa är mina handmålade de kan inte blandas ihop med annat massproduserat. Nog minns jag _anna-Lisas, hjälp, måtte det aldrig bli så hos mig:-)

Musikanta, men märker du ens av att det är jul då:-))

Olgakatt, mina traditioner är en månads jul. Upp med allt 13, december och ner med allt 13;da Knut:-)) Förr fixade jag det på en dag, kroppen har ändrat lite på det.

Musikanta sa...

Jag märker med all tydlighet att det är jul eftersom vi först ska gå i Midnattsmässan på julafton (MM är kyrkvärd) och jag sen ska upp vid fyradraget på natten för att göra mig i ordning till julottan som jag ska spela på i Norrköping (suck)...

Men jag glömde ju faktiskt bort att jag har min stora tomte Lisa, som jag skrivit inlägg om några gånger. Hon får stå ute med sin lykta på trappan när det är julafton i alla fall...

Fritt ur hjärtat sa...

Musikanta,:-))