lördag 18 december 2010

Jakten på julen.

Nu droppar det ur äggostformen och jag hoppas den satt sig ordentligt så serveringen blir bra tills imorgon. Äggost hör julen till även om vi äter det andra gånger på året också, julen är den speciellt viktig.
Julbord igår med styrelsen för Uddevalla Riksteaterförening på Lyckorna brygga. Väldigt god mat och en del inte så vanliga rätter. Har aldrig sett så många fulla människor på ett ställe tror jag. Vi hade valt det för vi var nyfikna på Ulf Michal i show-sammanhanget. Uppenbarligen var vi de enda. Otacksammare publik finns nog inte att hitta. Stackars de på scen. De pratade högljutt, gapade, skrek och skrålade, att det var en show tror jag inte ens somliga märkte. Vi hade tur och satt bra, så vi både såg och hörde utan att de värsta skränarna störde.

Hade ett spännande samtal med en herre i kön till efterrätten.

-Var ni uppe och sjöng? sa han (ett lekmoment i showen en stund innan)
-Nej bevare mig, vi sittstrejkade.
-Men det verkade roligt.
-Kanske det, men vi är nog alldeles för nyktra för att tycka det.
-Vad är ni med för företag?
-Inget vi är här på eget bevåg.
-Då förstår jag ni är nyktra, man vill väl inte betala själv.
-Det vill man nog, men man kanske inte vill vara drängfull på lokal och skämma ut sig. Vi äter gott, umgås och tittar på showen.

Man kan fundera över varför företag en gång om året låter de anställda supa skallen av sig? Så många som inte klarade kvällen, så många som ligger sjuka idag. Fy så tråkigt. Gratis är gott fick en ny innebörd.

Idag blir det inte och det var det ju inte heller igår) gratis...Vi ska till Liseberg. Vi spelar på lite hjul och strosar omkring i många timmar. Sonen har med en kompis så det sköter sina saker på egen hand, vi fikar och äter tillsammans med jämna mellanrum. Årets höjdpinkt i matväg får vi också, souvas, hela året väntar vi på detta mål mat!

Innan Liseberg klämmer vi in världens bästa ostbutik. Den i Mölndal, får nog ha kylbag som skyddar osten i bilen, det lär bli kallt. Snöstorm utanför fönstret nu. USCH, vem beställde den just idag...
Enligt YR är det inte lika illa i Göteborg. Men idag kan man nog inte klä sig för varmt.
Så vi fortsätter jakten på julen och hoppas Liseberg och alla lampor hjälper till.
Stressa inte omkring därute för mycket nu och ta det lugnt med julklapparna också, det lär bli jul ändå, hur mycket eller lite vi än hinner:-)

4 kommentarer:

olgakatt sa...

Måste vara ett trist liv om man behöver vara full för ha roligt - särskilt som man förstör nöjet för andra med sitt beteende.
Om det är företag som bekostar fyllan är den troligen också avdragen på skatten så att det är vi andra som betalar!
Ni får säkert MYCKET trevligare på Liseberg! Mycket nöje!

Annaa M sa...

Det är nog en överloppsgärning att ha en show som kräver koncentration samtidigt som julbord. Var på R.E.A:s julshow med julbord på Hamburger Börs en gång, ohyggligt misslyckat. Inte för att folk skrålade bort showen utan för att man tvingades sitta tyst och titta på den i mörkret, efter att snabbt ha petat i sig maten. Det var ju inte därför man var ute med sina kollegor!

Julfesten är väl för många numera det enda som finns kvar av bjudfester på jobbet. Tycker nog det är väldigt drastiskt att påstå att vi som tar oss ett par huttar på firmafesten en gång om året har ett trist liv.

Ska jag äta julbord på egen bekostnad för matens skull så väljer jag nog definitivt att gå på helgen när det är firmafestfritt!

(Hoppas ni inte frös ihjäl på Liseberg, det har vi nästan gjort ett par gånger. Särskilt barnen som gjorde misstaget att åka slänggungor. Tog ett dygn att tina upp.)

Anonym sa...

Ja, människor upphör inte att förvåna. Har vart med om det där själv några gånger och det är så oerhört tråkigt att stå på scen då. Folk får verkligen "använda" sina julbord som de vill, men varför väljer man ett med SHOW om man ändå inte är intresserad av vad som händer på scenen?

/Anna-Lena

Fritt ur hjärtat sa...

Olgakatt, håller med! Jag tar gärna ett glas vin till god mat, men för att ha roligt behöver jag inte det tack och lov.

Annaa, här pratar vi inte om ett par snapsar. Vi pratar om unga fulla män som söp ikapp. Deras chefer måste väl ändå ha haft en aning om hur det skulle gå och valt fel. Vi givck en fredag tillräckligt mycket helg för att tr att firmafesterna inte skulle vara i total majoritet. Upplägget här var riktigt bra, man åt i tre omgångar, långa pauser så man hann och så var det show emellan.
Så ånga gånger jag varit iväg med mitt jobb och inte sjutton förstör vi för de som vill se och höra.
Apropå Liseberg, så är det helt emot min läggning att frys, sonen är det sämre med men i spelhallen klarar man sig rätt bra:-)


Anna-Lena, precis min tanke, den som bokar måste ju ha helt fel tänk. På mitt jobb har vi också haft fester "bara för oss" så vi ska kunna prata dansa och skräna så mycket vi vill. Jag hittar ingen ursäkt, det måste vara ett fletänk om man går på en show man inte är intresserad av.