fredag 10 december 2010

Show and tell, Fredagstema.

Pitetjejen fortsätter med valen av fredagstemat och undrar idag vad som får mig att skratta.
Det borde inte vara svårt för jag är en lättskrattad person, kanske är det det som krånglar till det.... Vad väljer jag? ??? Manligt kvinnligt är ett tema jag ofta skrattar åt. Här t.ex. Ronny Eriksson är säkert rolig i allt han gör men just det här klippet är skitkul!

Jonas Gardell är annars min favoritkomiker och jag har sett, hört och läst allt han gjort.
Hade med mig den snart 14-årige sonen helt nyss när Gardell gjorde Trafikplats Glädjenoch det var roligt i dubbel bemärkelse. Jag iakttog sonen och blev så glad när jag såg att han både förstod och tyckte det var roligt. Gardell har avsnitt som blir väldigt djupa och alvarliga, men även det fungerade fint. Hysteriskt roligt har det sedan varit att höra sonen när han går här och rabblar repliker från föreställningen. Hittar inget från den föreställningen men denhär är fullkomligt hysterisk så den duger bra:-)

Annars är jag som sagt en lättskrattad person och jag blir glad när andra människor skrattar och är glada. Jag har noterat att make och jag skrattar mycket tillsammans, vi har inte riktigt samma humor men roligt ihop. Han gillar buskis och Stefan och krister, det står jag ut med men uppskattar det inte såvärst om jag ska vara ärlig. Vi har nog under alla våra år ihop sett en film som båda uppskattat.

Jag tycker livet är fullt av glädjeämne även om jag inte precis gapskrattar hela tiden ... Igår t.ex. gick jag en promenad i snön. Det var så gnistrande vackert. Blått och vitt i skarpa kontraster. Fotograferade tills fingrarna stelnade. Skrattade också lite lätt åt hur det är att vara rörelsehindrad och kunna ta sig fram nu i all snö. Jag fick låtsas att jag gick i skogen:-)) Av bilderna kan man tro de....
Nu önskar jag alla en trevlig helg och en skön tredje advent:-)

8 kommentarer:

Annika sa...

Jag gillar också Gardell för att han är både allvarlig och rolig. Hans man är också kul! =) Vackra, vackra bilder! Trevlig helg.

Annika sa...

VACKRA BILDER!!
Otroligt vilken vinter ni har!
Jag baxnar.
Tycker väl "sådär" om Gardell som stå-uppare om jag ska vara ärlig, men jag gillar hans böcker. Mycket!
Kram!!

Fritt ur hjärtat sa...

Annika, det är väl just dt med blandningen av alvar och lek som visar hur klok han egentligen är...för det kan man ju stundom tvivla på:-)

Annika, Gardell är speciell och kanske ska han upplevas live.
Om vintern tycker jag inte men det blir bra fint på foto:-))

Pettas sa...

Du påminde mig om den härliga norrländska sävliga humorn. Den gillar jag skarpt...

Jättefina bilder!

En fin tredje advent önskas!

Norrsken och stjärnfall sa...

Jag håller med dig. Jag tycker också att det finns många glädjeämnen som inte får en att gapskratta men som får mig att stanna upp och le. Speciellt när jag är ute i naturen.
Ha en bra helg.

Fritt ur hjärtat sa...

Pettas, ja den är speciell och rolig:-)

Norrsken och stjrnfall, skönt att det finns mycket att glädjas åt!
Ha en fin helg.

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej!
Såg dig hos Hannu just och blev nyfiken. Kul med bloggar från Uddelvalla trakten. Jag känner lite extra för dom ,eftersom jag har ett sommarförhållande med Västkusten sedan barnsben. Och numera har vi även ett sommarviste på en underbar ö utanför där.
Gardell är också en av mina stoora favoriter. Gillar djupet och de oväntade vändningarna hos honom.

Ha det fint, underbara bilder du visar. Härligt med riktig vinter.
Kram Hillevi

Fritt ur hjärtat sa...

Hillevi, välkommen hit.Hoppas du inte missat Uddevallabloggen:-) han skriver på ett annat sätt än jag men bara om Uddevalla (typ).
Snöbilderna blev bra och vilken tur jag tog dem, idag har det regnat.